Witamy na forum!
Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)
Zapraszamy na Zjazd do Kielc w sierpniu!
(Więcej informacji tutaj)

Arena w Kosmicznej otchłani.

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
Awatar użytkownika
HRABIA GENERAŁ LORD [Autor tematu]
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 302
Rejestracja: niedziela 30 sie 2009, 20:27
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć:

Arena w Kosmicznej otchłani.

Postautor: HRABIA GENERAŁ LORD » wtorek 09 mar 2010, 00:10

Czy karta Przygody ARENA działa wyciągnięta w Kosmicznej Otchłani?
Tyle miałem do powiedzenia.

Awatar użytkownika
Kaktus+
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Posty: 3382
Rejestracja: niedziela 19 paź 2008, 19:45
Lokalizacja: Mielec
Płeć:
Wiek: 32

Postautor: Kaktus+ » wtorek 09 mar 2010, 00:15

Ja gram, że nie działa. Skoro na Poszukiwacza będącego w WKO nie działają żadne Czary, even "Rozkaz", to dlaczego miałaby działać Arena?
Moja kolekcja
Mielecki Klub Fantastyki Lewa Flanka

Aktualnie pracuję nad:
Dodatkowi Poszukiwacze 75%
Dodatkowe Karty Miasta 30%

Awatar użytkownika
Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16293
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: Nemomon » wtorek 09 mar 2010, 00:17

Ano, w Otchłani nie może dochodzić do walk między Poszukiwaczami, więc Arena tak, czy inaczej, nie zadziała tam.
ノレる? ノレない? 超…ノレる!!


Awatar użytkownika
Kaktus+
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Posty: 3382
Rejestracja: niedziela 19 paź 2008, 19:45
Lokalizacja: Mielec
Płeć:
Wiek: 32

Postautor: Kaktus+ » wtorek 09 mar 2010, 00:21

Nemomon pisze:Ano, w Otchłani nie może dochodzić do walk między Poszukiwaczami, więc Arena tak, czy inaczej, nie zadziała tam.


Ponownie nie doczytałem :roll: Myślałem o sytuacji odwrotnej, tj. czy Arena zadziała na Poszukiwacza znadującego się w WKO... grunt, że konkluzja jest ta sama.
Moja kolekcja
Mielecki Klub Fantastyki Lewa Flanka

Aktualnie pracuję nad:
Dodatkowi Poszukiwacze 75%
Dodatkowe Karty Miasta 30%

Awatar użytkownika
HRABIA GENERAŁ LORD [Autor tematu]
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 302
Rejestracja: niedziela 30 sie 2009, 20:27
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć:

Postautor: HRABIA GENERAŁ LORD » wtorek 09 mar 2010, 00:35

Nemomon pisze:Ano, w Otchłani nie może dochodzić do walk między Poszukiwaczami, więc Arena tak, czy inaczej, nie zadziała tam.


No tak, głupi jestem. Zapomniałem przy mojej rozkminie o tej prostej zasadzie. Dzięki.
Tyle miałem do powiedzenia.

Awatar użytkownika
SeSim
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Posty: 6144
Rejestracja: poniedziałek 07 lis 2005, 19:18
Lokalizacja: z krzesła :P
Płeć:

Postautor: SeSim » środa 10 mar 2010, 11:05

Kaktus+ pisze:Ja gram, że nie działa. Skoro na Poszukiwacza będącego w WKO nie działają żadne Czary, even "Rozkaz", to dlaczego miałaby działać Arena?

Rozpatrywanie tego w tą stronę jest ciekawe. Teoretycznie o ile mnie pamięć nie myli, to nie istnieje żadna zasada, która mówiłaby o tym że nie możesz "teleportować" kogoś z WKO np na planszę główną ze względu na wyciągnięcie Areny :)

Awatar użytkownika
HRABIA GENERAŁ LORD [Autor tematu]
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 302
Rejestracja: niedziela 30 sie 2009, 20:27
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć:

Postautor: HRABIA GENERAŁ LORD » środa 10 mar 2010, 19:33

SeSim pisze:Rozpatrywanie tego w tą stronę jest ciekawe. Teoretycznie o ile mnie pamięć nie myli, to nie istnieje żadna zasada, która mówiłaby o tym że nie możesz "teleportować" kogoś z WKO np na planszę główną ze względu na wyciągnięcie Areny :)


Na Poszukiwaczy znajdujących się w Kosmicznej Otchłani nie oddziałuje nic, co się dzieje na innych planszach "Magii i Miecza" ani żadne Karty, które zostały wyciągnięte na innych planszach.
Tyle miałem do powiedzenia.

Awatar użytkownika
SeSim
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Posty: 6144
Rejestracja: poniedziałek 07 lis 2005, 19:18
Lokalizacja: z krzesła :P
Płeć:

Postautor: SeSim » środa 10 mar 2010, 20:39

Jeżeli to jest cytat z instrukcji to jednak pamięć mnie myli :P

Awatar użytkownika
HRABIA GENERAŁ LORD [Autor tematu]
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 302
Rejestracja: niedziela 30 sie 2009, 20:27
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć:

Postautor: HRABIA GENERAŁ LORD » środa 10 mar 2010, 21:33

SeSim pisze:Jeżeli to jest cytat z instrukcji to jednak pamięć mnie myli :P


No to Cię myli :smile:
Tyle miałem do powiedzenia.

kuglo82
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 40
Rejestracja: niedziela 16 mar 2014, 13:01
Lokalizacja: KrakOw
Płeć:
Wiek: 35

Postautor: kuglo82 » niedziela 23 mar 2014, 21:38

Wogóle to widzę tu same odpowiedzi ale żadna nie jest na zadane pytanie ](*,), bo pytanie brzmiało co z kartą areny wyciągniętą w kosmicznej otchłani w np jądrze przestrzeni gdzie losuje się przygody.
Udzielę więc odpowiedzi ja O:) O:)
Nie działa i jest to opisane w instrukcji WKO
-wyciągając karte symbolizującą muła,konia,konia i wóz,rumaka, poltergeista, arenę lub zamieć należy je odłożyć bez ciągnięcia następnych kart.
Odsyłąm do instrukcji WKO bo są tam opisane również inne karty i ich "odmienne działanie"
jak chociażby: pustelnika, fontanny mądrości,jeziora życia,zbójców itd

Mam nadzieję że pomogłem :mrgreen:
Pozdrowionka MiM-owicze \:D/ \:D/


Wróć do „Kwestia Zasad (MiM)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości