Witamy na forum! Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)

Dolina Ognia

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kufir [Autor tematu]
Mistyk
Mistyk
Mistyk
Dawna Administracja
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Groźniejsze Podziemia
Nowe PP
Zadania Czarownika
Posty: 2153
Rejestracja: niedziela 18 sty 2004, 22:39
Lokalizacja: Korona Władzy
Płeć:

Dolina Ognia

Post autor: Kufir » poniedziałek 22 sty 2018, 12:49

Witajcie, pytanie odnośnie Doliny Ognia w Wewnętrznej Krainie. Wchodząc na ten obszar musimy mieć Talizman.Następnie odrzucamy Talizman czy zachowujemy?


Obrazek


Awatar użytkownika
Gamma
Gladiator
Gladiator
Gladiator
Posty: 599
Rejestracja: niedziela 22 gru 2013, 10:51
Lokalizacja: Gliwice
Płeć:
Wiek: 33

Re: Dolina Ognia

Post autor: Gamma » poniedziałek 22 sty 2018, 12:51

Jak chcesz, ale w sumie po co odrzucać?




Awatar użytkownika
Wiktor
#Moderator: Wiktor
#Moderator: Wiktor
#Moderator: Wiktor
Uczestnik Zjazdów
Posty: 1400
Rejestracja: piątek 09 lip 2010, 18:07
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:
Wiek: 33

Re: Dolina Ognia

Post autor: Wiktor » poniedziałek 22 sty 2018, 12:54

Ani w dawnej MiM ani w nowej TMiM nie ma nigdzie napisane, że Talizman trzeba odrzucić. Zachowuje się go jak każdy inny normalny przedmiot i można korzystać z niego wielokrotnie. Nie jest przedmiotem jednorazowego użytku. Można go odrzucić (tj. zostawić na polu Doliny Ognia), ale nie trzeba.
Niektórzy gracze decydują się na zostawienie ("upuszczenie") Talizmanu po przejściu przez Dolinę Ognia, po to aby nikt nie mógł go odebrać go im czarem lub innym sposobem gdy są Koronie Władzy.




Awatar użytkownika
Kufir [Autor tematu]
Mistyk
Mistyk
Mistyk
Dawna Administracja
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Groźniejsze Podziemia
Nowe PP
Zadania Czarownika
Posty: 2153
Rejestracja: niedziela 18 sty 2004, 22:39
Lokalizacja: Korona Władzy
Płeć:

Re: Dolina Ognia

Post autor: Kufir » poniedziałek 22 sty 2018, 13:04

Wiktor pisze:
poniedziałek 22 sty 2018, 12:54
Ani w dawnej MiM ani w nowej TMiM nie ma nigdzie napisane, że Talizman trzeba odrzucić. Zachowuje się go jak każdy inny normalny przedmiot i można korzystać z niego wielokrotnie. Nie jest przedmiotem jednorazowego użytku. Można go odrzucić (tj. zostawić na polu Doliny Ognia), ale nie trzeba.
Niektórzy gracze decydują się na zostawienie ("upuszczenie") Talizmanu po przejściu przez Dolinę Ognia, po to aby nikt nie mógł go odebrać go im czarem lub innym sposobem gdy są Koronie Władzy.
W takim przypadku można wejść na Obszar Doliny Ognia na którym leży taki Talizman, gdy go nie posiadamy? Moii gracze w tej kwestii właśnie mają rożne zdania.


Obrazek


Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 3896
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Dolina Ognia

Post autor: Bludgeon » poniedziałek 22 sty 2018, 13:29

Kufir pisze:
poniedziałek 22 sty 2018, 13:04
można wejść na Obszar Doliny Ognia na którym leży taki Talizman, gdy go nie posiadamy?
No nie, bo żeby wejść do Doliny Ognia musisz mieć Talizman.


What a view.


Awatar użytkownika
arthan
Astropata
Astropata
Astropata
Spis dodatków autora:
Generator Kart
Posty: 807
Rejestracja: niedziela 22 maja 2016, 22:02
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Dolina Ognia

Post autor: arthan » poniedziałek 22 sty 2018, 13:29

W opisie obszaru jednoznacznie jest napisane, że trzeba posiadać aby wejść, jak tu można mieć inne zdanie? Nie masz, nie wchodzisz. Jak zatrzaśniesz kluczyki w aucie to nie otworzysz tego auta i nie wejdziesz o ile nie masz drugiego kluczyka.




Awatar użytkownika
stave
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Projekt Wielka Magia I Miecz
Posty: 2913
Rejestracja: czwartek 14 gru 2006, 18:33
Lokalizacja: Łódź
Płeć:
Wiek: 39
Kontakt:

Re: Dolina Ognia

Post autor: stave » wtorek 13 lut 2018, 01:00

albo smykałki do jego otworzenia bez kluczyka :mrgreen: już to przerabiałem jak miałem Matiza :mrgreen: :lol: i wiesz udało się to i to ze 3 razy :lol:

A co do Talizmanu i Doliny tez dziwne, że można się nie zgadzać z tym co masz napisane jak wół :?


Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski

Awatar użytkownika
arthan
Astropata
Astropata
Astropata
Spis dodatków autora:
Generator Kart
Posty: 807
Rejestracja: niedziela 22 maja 2016, 22:02
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Dolina Ognia

Post autor: arthan » wtorek 13 lut 2018, 07:26

stave pisze:
wtorek 13 lut 2018, 01:00
albo smykałki do jego otworzenia bez kluczyka :mrgreen: już to przerabiałem jak miałem Matiza :mrgreen: :lol: i wiesz udało się to i to ze 3 razy :lol:

A co do Talizmanu i Doliny tez dziwne, że można się nie zgadzać z tym co masz napisane jak wół :?
ale za każdym razem było to Twoje auto? :D

Ja do KW też w sumie najczęściej dochodzę "bez kluczyka" przez Podziemia czy Smoczą Iglicę (czy jak tam to smocze przejście się nazywa) :P




Awatar użytkownika
stave
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Projekt Wielka Magia I Miecz
Posty: 2913
Rejestracja: czwartek 14 gru 2006, 18:33
Lokalizacja: Łódź
Płeć:
Wiek: 39
Kontakt:

Re: Dolina Ognia

Post autor: stave » wtorek 13 lut 2018, 13:06

dokładnie tak :D a później był jeszcze jeden raz (ostatni juz) jak Matiz był jako awaryjna bryka, gdy tata otwierał bramę i sobie go tez zatrzasnął jak jeszcze był włączony :D Wiec za 4 razem moglem się juz nazwać expertem bo to juz jak zawodowiec robiłem :mrgreen: :lol: ubawł był po pachy. Maja jeszcze stwierdziła abym tylko nie zmieniał swojego fachu :D :mrgreen:

Wiesz fakt można iść bez Talizmanu do Korony - nie ma problem - tylko zawsze mnie rozwala jak ludzie maja problem z czymś co jest wyjaśnione i nie może być inaczej.... a mimo to i tak próbują na silę nagiąć zasadę heh :? ręce opadają.....


Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski

ODPOWIEDZ