Witamy na forum!
Zapraszamy na grę multiplayer w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)
Zapraszamy na Zjazd do Kielc w sierpniu!
(Więcej informacji tutaj)

gry konsolowe/komputerowe

Wszelkie inne gry.
Awatar użytkownika
Krzysiek
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Posty: 1083
Rejestracja: wtorek 18 maja 2010, 16:31
Lokalizacja: Polska
Płeć:

Postautor: Krzysiek » środa 10 kwie 2013, 18:37

Nemomon pisze: Inna sprawa, iż jak oni mają wiedzieć jak się będzie nowa gra z Mega Manem sprzedawać, skoro tyle pod rząd anulowali...

Też się nad tym zastanawiam. Przypuszczam że prowadzą jakieś badania rynku. A czy ich wyniki są coś warte... Jest faktem że MegaMany są grami dla hardcore'ów i np. mnie do rzeczy innych niż Battle Network brakuje cierpliwości.

Nemomon pisze:Teraz Crapcom przeszedł samego siebie :/ Anulował grę zanim jeszcze ogłosił jej wydanie.

Kojarzy mi się to z historią z innego podwórka. Podręcznik rpg "d20 Spectaculars" z zasadami gry superbohaterami a'la Marvel i DC. Był już gotowy, i został wycofany w ostatniej chwili. Ok, rozumiem że uznali że nie opłaca się tego drukować. Ale czy nie mogliby sprzedawać pdfów? I odzyskać części pieniędzy które włożyli w jego napisanie?
Tok myślenia korporacji jest czasem nie do ogarnięcia dla mnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Awatar użytkownika
Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16290
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: Nemomon » środa 10 kwie 2013, 18:55

O Krzysiu , się w końcu wygadałeś. Grywasz (-łeś) w Battle Networki? Co mi ciekawego powiesz? Bawiłeś się Memory Viewerem? ;>

I powiedz mi jeszcze jak to jest, iż masz cierpliwość do zbierania circa 300 battle chipów, a np. nie masz cierpliwości przejść Mega Mana Zero :mrgreen:
ノレる? ノレない? 超…ノレる!!


Awatar użytkownika
Krzysiek
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Posty: 1083
Rejestracja: wtorek 18 maja 2010, 16:31
Lokalizacja: Polska
Płeć:

Postautor: Krzysiek » środa 10 kwie 2013, 19:25

Co ja mogę ciekawego powiedzieć? Że bardzo mi szkoda Iris, wolałbym żeby to ona chodziła z Lanem a nie jakaś głupia Mayl. Że bardzo mi się podoba system rozwoju postaci i ogólnie system gry. Jest nowatorski i klimatyczny. Że nie jestem w stanie ogarnąć czemu przy migracji BN6 do angielskiej wersji usunęli z gry mapę (dlaczego???????). I że grałem na razie tylko w szóstkę i większość piątki.
Skrótem mówiąc w BN6 podoba mi się wszystko. Jeden z lepszych rpgów z jakimi miałem do czynienia (Choć tu jest skala wykładnicza. Nawet będąc w czołówce ma przed sobą tytuły którym nie dorasta do pięt. Ale na przenośne konsole trudno byłoby znaleźć coś lepszego.)
Nemomon pisze:Memory Viewer

To chyba jakiś sposób cheatowania?
W takich celach używam tylko savestate'ów. To już nie te czasy co kiedyś, kiedy byłem zdolny kilkadziesiąt razy próbować jedną walkę.
Nemomon pisze: powiedz mi jeszcze jak to jest, iż masz cierpliwość do zbierania circa 300 battle chipów

Przecież nie muszę ich zbierać, nie? Od pewnego momentu gry mój folder już prawie wcale się nie zmienia.

A Zero 4 przeszedłem, nie było nawet bardzo złe ale grałem w platformery które uważam za dużo lepsze. Zerknąłem jeszcze na Zero 3 ale albo mnie nie wciągnęło albo przerosło możliwości, już nie pamiętam.

A propos przerastania możliwości. Jeśli jeszcze nie znasz I Wanna Be The Guy: The Movie: The Game to gorąco polecam. Jest to gra fanowska bazująca głownie na Mega Manie ale też na kilku innych tytułach. Wiekopomne dzieło.

Edit: Aha, i nie rozumiem czemu Megaman a nie Rockman (w angielskiej wersji). Tracą przez to grę słów Rock&Roll.


szpadyzorek10
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 32
Rejestracja: niedziela 24 mar 2013, 15:03
Lokalizacja: TL
Płeć:
Wiek: 27

Postautor: szpadyzorek10 » środa 10 kwie 2013, 19:27

A grał już ktoś w nowego Bioshocka?

Poza tym Project Eternity się pięknie zapowiada.

http://www.gram.pl/news/2013/04/10/pier ... ideo.shtml

Awatar użytkownika
Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16290
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: Nemomon » środa 10 kwie 2013, 20:00

Krzysiek pisze: Że bardzo mi szkoda Iris, wolałbym żeby to ona chodziła z Lanem


SPOILER: Biorąc pod uwagę, iż Iris jest NetNavi, bo może lepiej, iż Lan chodzi z Mayl. ^^"

Krzysiek pisze: Że nie jestem w stanie ogarnąć czemu przy migracji BN6 do angielskiej wersji usunęli z gry mapę (dlaczego???????)


Gdyby tylko 1 mapę... to bym przeszedł angielską wersję BN6. A tak to tylko EXE 6, obie wersje. Usunęli <a id="show_id" style="cursor:pointer" onclick="document.getElementById('spoiler_id').style.display=''; document.getElementById('show_id').style.display='none';">Graveyard Area (kliknij mnie),</a><span id="spoiler_id" style="display: none"><a onclick="document.getElementById('spoiler_id').style.display='none'; document.getElementById('show_id').style.display='';" style="cursor:pointer"><br><br>(Ukryj mnie)</a>
Here Sleeps:

SwordMan, GravityMan, Zero
StarMan, BrightMan, NeedleMan
TurboMan, Ring
BlizzardMan, GroundMan, CosmoMan
SwallowMan, FootMan
GyroMan, Meddy, ToadMan
Colonel
ElementMan
JudgeMan
CircusMan
GroundMan
DustMan
Blues
DiveMan
BlastMan
TomahawkMan
TenguMan
AquaMan
LaserMan
ShadeMan, VideoMan, KendoMan
ThunderMan, SearchMan, JunkMan
WindMan, ColdMan, BurnerMan
WoodMan, SparkMan, TopMan
DarkMan, YamatoMan, Serenade
BowlMan, MistMan
KingMan, Punk
FlameMan, DrillMan
BubbleMan, PlantMan, DesertMan
FlashMan, MetalMan, BeastMan
NapalmMan, PlanetMan
FreezeMan, PharaohMan
SnakeMan, GateMan
ShadowMan, KnightMan, MagnetMan
AirMan, QuickMan, CutMan
MagicMan, SkullMan, SharkMan
IceMan, CloudMan, BomberMan
NumberMan, FireMan, StoneMan
GutsMan, Roll, Glide
Forte <br></span> Boktai Questa, bodaj całe Immortal Area, jedną planszę z Undernet, mapy plansz, około 4 Battle Chipów, 1 Program Advance. Przynajmniej na ten czas tyle sobie przypominam.

Swoją drogą w BN5 także usunęli 2 plansze. Jedną morską oraz 1 tam na dachu.

To chyba jakiś sposób cheatowania?
W takich celach używam tylko savestate'ów. To już nie te czasy co kiedyś, kiedy byłem zdolny kilkadziesiąt razy próbować jedną walkę.


I tak, i nie. Dzięki Memory Viewerowi możesz odblokować różne rzeczy, np. nieużywanych w grze bossów czy chipy &c.

Obrazek
(Usunięty PA - CrossOver)

Obrazek
(wersje BX przeciwników (oficjalnie jedynie Forte BX ma formę BX))

Obrazek
(Test Virus)

Obrazek
(DarkRecovery z EXE5 oraz ElementMan.EXE BX)

Przecież nie muszę ich zbierać, nie? Od pewnego momentu gry mój folder już prawie wcale się nie zmienia.


Jeżeli chcesz grać w scenariusz po przejściu gry, musisz zbierać wszystkie chipy. Część z nich do zdobycia jest jedynie w post game.

A Zero 4 przeszedłem, nie było nawet bardzo złe ale grałem w platformery które uważam za dużo lepsze. Zerknąłem jeszcze na Zero 3 ale albo mnie nie wciągnęło albo przerosło możliwości, już nie pamiętam.


Raczej przerosło możliwości :P. Seria Mega Man Zero jest wyjątkowo trudna.
ノレる? ノレない? 超…ノレる!!


Awatar użytkownika
Krzysiek
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Posty: 1083
Rejestracja: wtorek 18 maja 2010, 16:31
Lokalizacja: Polska
Płeć:

Postautor: Krzysiek » środa 10 kwie 2013, 20:16

Nemomon pisze:SPOILER: (...)^^"

I don't care. To nie jest wystarczająco dobry powód by ją dyskryminować. (vide np. "Idoru")
Nemomon pisze:Usunęli Graveyard Area (kliknij mnie), Boktai Questa, bodaj całe Immortal Area
Usuwając te rzeczy mieli przynajmniej powód. Były to crossovery do serii której nie było w USA. Kiepski powód ale przynajmniej jakiś. A jaki można mieć powód żeby usunąć funkcję mapy z gry która często jest labiryntem? Oprócz bycia idiotą?
Nemomon pisze:Jeżeli chcesz grać w scenariusz po przejściu gry, musisz zbierać wszystkie chipy. Część z nich do zdobycia jest jedynie w post game.

No tak, przecież tam jest postgame który zignorowałem i puściłem w niepamięć. Hmm, nie pamiętam czemu ale prawdopodobnie przez Iris.
Nemomon pisze:Raczej przerosło możliwości :P

IWBTG :P


Awatar użytkownika
Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16290
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: Nemomon » środa 10 kwie 2013, 20:24

Tu jeszcze taka mała rzecz:

Obrazek

Od Chipa 7 zaczynają się Chipy, które nie są normalnie dostępne. Chipy 7 oraz 8 są promo chipami (Leader Raid i Lord of Chaos), a pozostałe używane są jedynie w tzw. "Operation Mode". Operation Mode nie jest normalnie dostępne, chyba że cheatem. Te chipy to:

Cannon Mode [Mega Class]
Sword Mode [Mega Class]
Hougan Mode [Mega Class]
Yo-Yo Mode [Mega Class]
Drill Mode [Mega Class]
L Fumikumizan (StpSwd) [Mega Class]
L Curse Shield [Mega Class]
L Counter [Mega Class]
Elemental Body [Stanard Class]
Final Gun [Giga Class]

Swoją drogą warto wspomnieć o Final Gun, swego czasu "legendarnym" battle chipem:

Obrazek Obrazek

A tutaj znajduje się jeden z promo chipów (Lord of Chaos):

Obrazek

A tu drugi (Leader Raid):

Obrazek
ノレる? ノレない? 超…ノレる!!


Awatar użytkownika
Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16290
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: Nemomon » środa 10 kwie 2013, 20:34

Krzysiek pisze:Usuwając te rzeczy mieli przynajmniej powód. Były to crossovery do serii której nie było w USA. Kiepski powód ale przynajmniej jakiś. A jaki można mieć powód żeby usunąć funkcję mapy z gry która często jest labiryntem? Oprócz bycia idiotą?


Nie całkiem, dwa pierwsze Boktaie były wydane w USA, a poza tem zarówno BN4 jak i BN5 mają odnośniki do Boktai, więc brak powodu. Jakoś w tych dwóch grach nie było problemu ze Django, Otenko-samą czy GunDelSolem chipami ani też z PileDriver Program Advancem. Ba, Django w BN5 ma nawet formę DarkSoul! Oraz obok ForteCrossRockman dostępna jest wersja SolCrossRockMan.

The Count of Groundsoaking Blood, znany też w Mega Manie jako Haku Shaku także został usunięty (cała walka z nim), mimo iż on się pojawił jako 1 boss w pierwszej części Boktai.

CrossOver P.A. z EXE6:

Obrazek
ノレる? ノレない? 超…ノレる!!


Awatar użytkownika
Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16290
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: Nemomon » środa 10 kwie 2013, 20:43

Chipy z EXE6, których w BN6 nie ma (nie chce mi się tłumaczyć, chyba że spytasz o któryś konkretny):

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

(Te dwa Beast Out Chipy nie są normalnie dostępne):

Obrazek Obrazek

EXE 6 (i BN 6) mają także w sobie dane z Dark Chipów, ale te nigdy w grze się nie pojawiły:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ノレる? ノレない? 超…ノレる!!


Awatar użytkownika
Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16290
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: Nemomon » środa 10 kwie 2013, 20:53

Swoją drogą, gdybyś chciał sobie popatrzeć nowe chipy w BN6, kiedyś zrobiłem pełną listę: http://forums.therockmanexezone.com/topic/747625/1/
ノレる? ノレない? 超…ノレる!!


Awatar użytkownika
Krzysiek
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Posty: 1083
Rejestracja: wtorek 18 maja 2010, 16:31
Lokalizacja: Polska
Płeć:

Postautor: Krzysiek » czwartek 11 kwie 2013, 09:36

Ale zaspamowałeś Nemo.
No cóż, decyzji Capcomu nikt nie zrozumie:>


Awatar użytkownika
Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Posty: 16290
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Postautor: Nemomon » czwartek 11 kwie 2013, 09:50

Po prostu trochę się znam na Battle Networkach :P.
ノレる? ノレない? 超…ノレる!!


Awatar użytkownika
Artownik
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Posty: 3542
Rejestracja: sobota 04 sie 2007, 14:01
Lokalizacja: Słupsk / Gdańsk
Płeć:
Wiek: 35

Postautor: Artownik » sobota 06 lip 2013, 23:42

Wydali Mortala na PC - Mortal Kombat Komplete Edition

No w końcu!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Krzysiek
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Posty: 1083
Rejestracja: wtorek 18 maja 2010, 16:31
Lokalizacja: Polska
Płeć:

Postautor: Krzysiek » niedziela 07 lip 2013, 17:01

Znaju. Kumpel przez kilka godzin nie mógł wczoraj włączyć - uroki systemu Windows. Ale wykrzykniki jak najbardziej uzasadnione, Art. :-)


Awatar użytkownika
HunteR
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Posty: 3069
Rejestracja: niedziela 03 lip 2005, 12:55
Lokalizacja: Kraków
Płeć:
Wiek: 28

Postautor: HunteR » niedziela 07 lip 2013, 21:40

Da się w to w ogóle grać na klawiaturze czy trzeba pada podłączać? Grałem w nowego Mortala u kumpla na Xboxie i jest naprawdę świetny, chętnie bym kupił na PC zwłaszcza, że nie kosztuje dużo, ale boję się że będzie problem bez pada... Dark Souls niby działa, ale kilka razy zginąłem przez problemy w sterowaniu (oczywiście zginąłem też milion razy z powodu własnej głupoty, własnych błędów, własnego przekonania o tym że teraz już jestem mocny itd. ale to już taka gra :P ). W Devil May Cry 3 i 4 oraz Resident Evil 4 też było ciężko bez pada.
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]

lewy82
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 61
Rejestracja: środa 10 lip 2013, 20:06
Lokalizacja: Zamość
Płeć:
Wiek: 34

Postautor: lewy82 » niedziela 14 lip 2013, 21:19

Mortal to coś pięknego.A pogrywaliście trochę w starego DOOMa?Ja jestem fanatykiem wszystkich części

Awatar użytkownika
Artownik
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Posty: 3542
Rejestracja: sobota 04 sie 2007, 14:01
Lokalizacja: Słupsk / Gdańsk
Płeć:
Wiek: 35

Postautor: Artownik » niedziela 14 lip 2013, 21:23

No ba, grało się i to ile.

Można było z konsoli ustalić taki poziom trudności jak na demach.

Czyli nightmare, ale bez respawnu potworów :D

Awatar użytkownika
Krzysiek
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Posty: 1083
Rejestracja: wtorek 18 maja 2010, 16:31
Lokalizacja: Polska
Płeć:

Postautor: Krzysiek » niedziela 14 lip 2013, 21:49

Co do Dooma, polecam DoomRL. Ale wersję ASCII bo paradoksalnie ma dużo lepszą grafikę, i bardziej pasującą do klimatu.


lewy82
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 61
Rejestracja: środa 10 lip 2013, 20:06
Lokalizacja: Zamość
Płeć:
Wiek: 34

Postautor: lewy82 » niedziela 14 lip 2013, 22:22

Mi się dalej zdarza rypnąć.DOOm 1 i 2 mam na x360 arcade graficzka podrasowana miód.Ale najlepszy dla mnie wyszedł na N64.Praktycznie tylko dla tej gry trzymam tą konsolę jeszcze

Awatar użytkownika
Mikou@j
Szermierz
Szermierz
Szermierz
Posty: 147
Rejestracja: środa 12 lip 2006, 19:39
Lokalizacja: Czeladź
Płeć:
Wiek: 28

Postautor: Mikou@j » poniedziałek 15 lip 2013, 21:58

W MK na kompie da się jak najbardziej pograć :D Pad od X'a i jazda :D chociaż pobrałem tylko z czystej ciekawości bo mam na PS3, której pad jest dla mnie bez porównania wygodniejszy ;)


Wróć do „Inne Gry”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości