Nie mam pojęcia, czy polska edycja od Galakty i angielska od Pegasusa są takie same (grzbiety, rozmiary kart, zasady itd.).
Kwestia jest istotna o tyle, że ceny dodatków w języku polskim są absurdalne, natomiast anglijęzyczna edycja nadal dostępna jest w cenach dla ludzi.
Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym związane?
[TMiM] Łączenie polskiej podstawki i angielskich dodatków
-
-
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 12405
Re: [TMiM] Łączenie polskiej podstawki i angielskich dodatków
Tak jest kompatybilna.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Felis1977
-
Re: [TMiM] Łączenie polskiej podstawki i angielskich dodatków
Nie mam jeszcze polskiej wersji, tylko angielski oryginał od FFG ale wiem, że wszystkie lokalizowane wersje Talisman'a R4th ed (poprawionej czwartej edycji) są dokładnymi klonami.
Wszystkie były drukowane w tej samej fabryce gdzies w Chinach, mają dokładnie te same elementy, rozmiar kart, żetony etc.
Jedyna różnica jaka mi przychodzi do głowy to ostatnie wydane pudełko Zapomniane Krainy (The Lost Realms) łączące dodatki Puszka Pandory i Krainy Odmętów. W angielskiej wersji plansza to dwie karty Krain formatu karty Poszukiwacza, w polskiej jest za to normalna gruba, składana na pół plansza.
Wszystkie były drukowane w tej samej fabryce gdzies w Chinach, mają dokładnie te same elementy, rozmiar kart, żetony etc.
Jedyna różnica jaka mi przychodzi do głowy to ostatnie wydane pudełko Zapomniane Krainy (The Lost Realms) łączące dodatki Puszka Pandory i Krainy Odmętów. W angielskiej wersji plansza to dwie karty Krain formatu karty Poszukiwacza, w polskiej jest za to normalna gruba, składana na pół plansza.