tworzę własny dodatek (a przynajmniej kilka kart) i planuję w nim dodać kartę wampira jako wroga. Zastanawiam się jak go sklasyfikować: jako potwora, nieumarłego czy może jako osobna grupa istot ?
Chciałbym też, aby opis był spójny z innymi oficjalnymi dodatkami ,więc jeśli w jakimś już jest wampir jako wróg (Wilkołak ? ) to będę wdzięczny za informację jak został tam sklasyfikowany.
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Witam,
tworzę własny dodatek (a przynajmniej kilka kart) i planuję w nim dodać kartę wampira jako wroga. Zastanawiam się jak go sklasyfikować: jako potwora, nieumarłego czy może jako osobna grupa istot ? :thinking_face: Chciałbym też, aby opis był spójny z innymi oficjalnymi dodatkami ,więc jeśli w jakimś już jest wampir jako wróg (Wilkołak ? ) to będę wdzięczny za informację jak został tam sklasyfikowany.
tworzę własny dodatek (a przynajmniej kilka kart) i planuję w nim dodać kartę wampira jako wroga. Zastanawiam się jak go sklasyfikować: jako potwora, nieumarłego czy może jako osobna grupa istot ?
Chciałbym też, aby opis był spójny z innymi oficjalnymi dodatkami ,więc jeśli w jakimś już jest wampir jako wróg (Wilkołak ? ) to będę wdzięczny za informację jak został tam sklasyfikowany.
Smoczy Wampir --- Wróg - Smok (Smoki);
Nietoperze-wampiry --- Wróg - Duch (Wilkołak);
Nietoperze-wampiry--- Wróg - Duch (Podziemia);
Nietoperze-wampiry --- Wróg - Zwierzę (Kraina odmętów);
Książę wampirów --- Wróg - Duch (Wilkołak);
Książę wampirów --- Wróg - Duch (Podziemia);
tworzę własny dodatek (a przynajmniej kilka kart) i planuję w nim dodać kartę wampira jako wroga. Zastanawiam się jak go sklasyfikować: jako potwora, nieumarłego czy może jako osobna grupa istot ? :thinking_face: Chciałbym też, aby opis był spójny z innymi oficjalnymi dodatkami ,więc jeśli w jakimś już jest wampir jako wróg (Wilkołak ? ) to będę wdzięczny za informację jak został tam sklasyfikowany.
Z góry dziękuje za odpowiedz. [/quote] Smoczy Wampir --- Wróg - Smok (Smoki); Nietoperze-wampiry --- Wróg - Duch (Wilkołak); Nietoperze-wampiry--- Wróg - Duch (Podziemia); Nietoperze-wampiry --- Wróg - Zwierzę (Kraina odmętów); Książę wampirów --- Wróg - Duch (Wilkołak); Książę wampirów --- Wróg - Duch (Podziemia);
Ja dałbym jako Wroga - Ducha.
PS Tu możesz sobie wyszukać te karty: http://wiki.magiaimiecz.eu/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
Smoczy Wampir --- Wróg - Smok (Smoki);
Nietoperze-wampiry --- Wróg - Duch (Wilkołak);
Nietoperze-wampiry--- Wróg - Duch (Podziemia);
Nietoperze-wampiry --- Wróg - Zwierzę (Kraina odmętów);
Książę wampirów --- Wróg - Duch (Wilkołak);
Książę wampirów --- Wróg - Duch (Podziemia);
Tu masz rację, acz muszę dodać, że to były dodatki tworzone przez Goodenough'a i wtedy Nieumarłych jeszcze nie było. Dopiero Sam ich wprowadził wiele dodatków później.
Our motto, DON'T WAKE UP
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Z góry dziękuje za odpowiedz. [/quote] Smoczy Wampir --- Wróg - Smok (Smoki); Nietoperze-wampiry --- Wróg - Duch (Wilkołak); Nietoperze-wampiry--- Wróg - Duch (Podziemia); Nietoperze-wampiry --- Wróg - Zwierzę (Kraina odmętów); Książę wampirów --- Wróg - Duch (Wilkołak); Książę wampirów --- Wróg - Duch (Podziemia);
Ja dałbym jako Wroga - Ducha.
PS Tu możesz sobie wyszukać te karty: http://wiki.magiaimiecz.eu/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna [/quote]
Tu masz rację, acz muszę dodać, że to były dodatki tworzone przez Goodenough'a i wtedy Nieumarłych jeszcze nie było. Dopiero Sam ich wprowadził wiele dodatków później.
Mały Nemo pisze: ↑środa 06 kwie 2022, 22:17
Wydaję się, że Nieumarły lepiej pasuje, aczkolwiek w oficjalnych kartach Nieumarli to: zombie, kościotrupy, hordy nieumarłych i ... król Licz, ale tak jak piszesz, Nieumarli pojawili się dopiero w Kataklizmie i Zwiastunie.
[quote="Mały Nemo" post_id=192383 time=1649276259 user_id=704] Tu masz rację, acz muszę dodać, że to były dodatki tworzone przez Goodenough'a i wtedy Nieumarłych jeszcze nie było. Dopiero Sam ich wprowadził wiele dodatków później. [/quote] Wydaję się, że Nieumarły lepiej pasuje, aczkolwiek w oficjalnych kartach Nieumarli to: zombie, kościotrupy, hordy nieumarłych i ... król Licz, ale tak jak piszesz, Nieumarli pojawili się dopiero w Kataklizmie i Zwiastunie.
Mały Nemo pisze: ↑środa 06 kwie 2022, 22:17
Wydaję się, że Nieumarły lepiej pasuje, aczkolwiek w oficjalnych kartach Nieumarli to: zombie, kościotrupy, hordy nieumarłych i ... król Licz, ale tak jak piszesz, Nieumarli pojawili się dopiero w Kataklizmie i Zwiastunie.
Ja jestem prosty człowiek po KaCetach i dla mnie wampiry zawsze będą nieumarłymi .
Our motto, DON'T WAKE UP
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
[quote=Pablo post_id=192384 time=1649276790 user_id=12302] [quote="Mały Nemo" post_id=192383 time=1649276259 user_id=704] Tu masz rację, acz muszę dodać, że to były dodatki tworzone przez Goodenough'a i wtedy Nieumarłych jeszcze nie było. Dopiero Sam ich wprowadził wiele dodatków później. [/quote] Wydaję się, że Nieumarły lepiej pasuje, aczkolwiek w oficjalnych kartach Nieumarli to: zombie, kościotrupy, hordy nieumarłych i ... król Licz, ale tak jak piszesz, Nieumarli pojawili się dopiero w Kataklizmie i Zwiastunie. [/quote]
Ja jestem prosty człowiek po KaCetach i dla mnie wampiry zawsze będą nieumarłymi ;).
Mały Nemo pisze: ↑środa 06 kwie 2022, 22:35
Ja jestem prosty człowiek po KaCetach i dla mnie wampiry zawsze będą nieumarłymi .
Zdecydowanie, nieumarli...
Pozdrawiam
Roman
[quote="Mały Nemo" post_id=192385 time=1649277351 user_id=704] Ja jestem prosty człowiek po KaCetach i dla mnie wampiry zawsze będą nieumarłymi ;). [/quote] Zdecydowanie, nieumarli...