Rzut kością w Gospodzie

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Mali [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 12
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 20:29
Płeć:

Rzut kością w Gospodzie

Post autor: Mali »

Witajcie Poszukiwacze! Chodzi mi o zasadę gdy w Gospodzie wyrzucimy 5 lub 6. Na planszy jest napisane: 5) Czarownik obiecuje teleportować cię do dowolnego miejsca w tej Krainie. To może być twój następny ruch. 6) Przewoźnik oferuje Ci przeprawę do Świątyni. To może być twój następny ruch. Jak rozumieć "To może być..."? Może ale nie musi? i w następnej swojej turze rzucam kostką i poruszam się normalnie? Proszę o odpowiedź bo nie daje mi to spać;) Pozdro




Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 21695
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 13

Re: Rzut kością w Gospodzie

Post autor: Mały Nemo »

Nie musi, jeśli nie chcesz się przenieść, to normalnie rzucasz kością za ruch.

Skoro już wiesz, to mam nadzieję, iż będziesz spokojniej dzisiaj spać ;).


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!


Haer'dalis
Ciemny elf
Ciemny elf
Ciemny elf
Posty: 159
Rejestracja: środa 12 cze 2013, 22:17
Lokalizacja: Leszno
Płeć:
Wiek: 30

Re: Rzut kością w Gospodzie

Post autor: Haer'dalis »

Cześć.
W obu wypadkach masz wybór- albo teleportujesz się na wybrany obszar (5) / do świątyni (6) albo rzucasz kością i ruszasz się normalnie.
Edit:
Sory, nie zauważyłem ze Nemo już odpisał




Mali [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 12
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 20:29
Płeć:

Re: Rzut kością w Gospodzie

Post autor: Mali »

Nemo jak zwykle na posterunku 😉 dzięki za odpowiedź! Tak myślałem, że tak powinno się grać ale graliśmy że musimy wykonać polecenie wynikające z rzutu kostką 😀 podstawkę mam już chyba obcykaną dzięki Wam, a jutro pierwsza partia z Wilkołakiem więc pewnie pojawią się nowe pytania hehe, pozdro wielkie i piona!




ODPOWIEDZ