Kolejna porcja pytań

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lefotrak [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 7
Rejestracja: czwartek 31 sty 2019, 11:31

Kolejna porcja pytań

Post autor: lefotrak » czwartek 22 sie 2019, 20:25

Witajcie. Wraz z kolejnymi grami, pojawiły się wątpliwości.

1. W sytuacji kiedy gramy dowolnym poszukiwaczem i mamy, powiedzmy, jedno zaklęcie i z kart przygód wylosowaliśmy amulet i chcemy go zatrzymać, co dzieje się z posiadanym zaklęciem ? Zostawiamy je(zaklęcie) aby moc je użyć po odrzuceniu amuletu w dowolnym momencie (czy takie działanie jest w ogóle możliwe ?) czy odrzucamy natychmiast wszystkie zaklęcia, które posiadamy ?

2. Na forum widziałem gdzieś wątek o karcie (Cukierek albo psikus) odnoszącej się do tego, że dzięki niej można komuś ukraść przedmiot np. z sakwy bez dna. Czy poza tą kartą istnieje w ogóle jakaś inna możliość zabrania innemu poszukiwaczowi przedmiotu z sakwy/torby/kieszeni ?

Z góry dzięki




Tethiss
Szermierz
Szermierz
Szermierz
Posty: 105
Rejestracja: poniedziałek 19 lis 2018, 21:10
Płeć:

Re: Kolejna porcja pytań

Post autor: Tethiss » piątek 23 sie 2019, 07:26

1. "Amulet" to trochę ogólne pojęcie. O jakim przedmiocie dokładnie mówisz?
2. Nie kojarzę, ale nie mam wszystkich dodatków, więc może jakiś jest.




Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5342
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Kolejna porcja pytań

Post autor: Bludgeon » piątek 23 sie 2019, 07:54

Tethiss pisze:
piątek 23 sie 2019, 07:26
1. "Amulet" to trochę ogólne pojęcie.
W jakim sensie? W talizmanie jest 5 amuletów, z czego tylko 1 ma cokolwiek wspólnego z zaklęciami.
Tethiss pisze:
piątek 23 sie 2019, 07:26
O jakim przedmiocie dokładnie mówisz?
Prawdopodobnie mówi o karcie która nazywa się Amulet...

Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
lefotrak pisze:
czwartek 22 sie 2019, 20:25
1. mam jedno zaklęcie i z kart przygód wylosowaliśmy amulet i chcemy go zatrzymać, co dzieje się z posiadanym zaklęciem ? Zostawiamy je(zaklęcie) aby moc je użyć po odrzuceniu amuletu w dowolnym momencie (czy takie działanie jest w ogóle możliwe ?) czy odrzucamy natychmiast wszystkie zaklęcia, które posiadamy ?
Zaklęcie u Ciebie zostanie. Zauważ że amulet zabrania rzucania zaklęć, ale nie ich posiadania.


What a view.


Awatar użytkownika
Arthan
#Moderator: arthan
#Moderator: arthan
#Moderator: arthan
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
Generator Kart
Posty: 1952
Rejestracja: niedziela 22 maja 2016, 22:02
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:
Wiek: 32

Re: Kolejna porcja pytań

Post autor: Arthan » piątek 23 sie 2019, 08:23

1. Możesz nawet nadal dostawać, kupować lub sprzedawać Zaklęcia.
2. Zawsze można podebrać całą torbę, zamieniając poszukiwacza w ropuchę :D




Awatar użytkownika
MCSilvia
!Wspierający
Wspierający
Wspierający
Autor Dodatków
Posty: 151
Rejestracja: niedziela 23 lip 2017, 10:20
Lokalizacja: Łódź
Płeć:
Wiek: 27

Re: Kolejna porcja pytań

Post autor: MCSilvia » piątek 23 sie 2019, 10:40

2. W dodatku Miasto jest karta Rabuś. Jak pokonasz tego Wroga, to możesz odrzucić jego trofeum w dowolnym momencie i zabrać dowolny Przedmiot innemu Poszukiwaczowi. W DE użyłam tej karty I zabrało całą Sakwe bez dna wraz z jej zawartością :O




ODPOWIEDZ