Jest to najnowsze rozszerzenie do Talisman: Digital Edition. Nazwa jeszcze nie ejst finalna i na 99% się zmieni, ale póki co taka obowiązuje.
Rozszerzenie to wprowadza nam różnego rodzaju brzydkie bestie do gry, które mają za zadanie napsuć nam krwi i uczynić wędrówkę po Krainach jeszcze bardziej pogibaną niźli już jest. Rozszerzenie wprowadza też 2 Poszukiwaczy, pierdyliard kart terenu, podobnie tyle Bestii oraz nagród za pokonanie Bestii.
Artworki:
Virgil:
Ganymai:
Moroz:
Atropa:
Trovius:
Kernos:
Obecnie Bestie mają takie nazwy, ale prawie na pewno część z nich się zmieni:
Our motto, DON'T WAKE UP
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Jest to najnowsze rozszerzenie do Talisman: Digital Edition. Nazwa jeszcze nie ejst finalna i na 99% się zmieni, ale póki co taka obowiązuje.
Rozszerzenie to wprowadza nam różnego rodzaju brzydkie bestie do gry, które mają za zadanie napsuć nam krwi i uczynić wędrówkę po Krainach jeszcze bardziej pogibaną niźli już jest. Rozszerzenie wprowadza też 2 Poszukiwaczy, pierdyliard kart terenu, podobnie tyle Bestii oraz nagród za pokonanie Bestii.
Pewnie i tak kupie mam wszystkie dodatki do wersji DE. W najnowsze rozszerzenie jeszcze ani razu nie grałem, bo mam mało wolnego czasu. Nomadzi mają całkiem niezłe tempo wydawania tych dodatków, bo jeszcze pamietam jak kataklizm był nowym dlc. W sumie nie dziwię się im, bo nie ma w grze reklam ani mikropłatności, a licencja musi się zwrócić
Pewnie i tak kupie :-) mam wszystkie dodatki do wersji DE. W najnowsze rozszerzenie jeszcze ani razu nie grałem, bo mam mało wolnego czasu. Nomadzi mają całkiem niezłe tempo wydawania tych dodatków, bo jeszcze pamietam jak kataklizm był nowym dlc. W sumie nie dziwię się im, bo nie ma w grze reklam ani mikropłatności, a licencja musi się zwrócić :-)
FajnyGnom pisze: ↑niedziela 24 mar 2019, 12:01
Brzmi bardzo fajnie. Jest szansa że coś takiego wyjdzie w edycji offline?
Pewnie niewielka.
Aczkolwiek szanse rosną do 95% jeśli sami się za to weźmiemy
[quote=Bludgeon post_id=167688 time=1553425545 user_id=6511] [quote=FajnyGnom post_id=167687 time=1553425270 user_id=12931] Brzmi bardzo fajnie. Jest szansa że coś takiego wyjdzie w edycji offline? [/quote]
Pewnie niewielka. Aczkolwiek szanse rosną do 95% jeśli sami się za to weźmiemy :) [/quote] :D
Ewentualnie można skorzystać z odpowiednich przycisków w prawym górnym rogu każdego posta. Można cytować cały post lub tylko zaznaczony fragment.
[\quote] :D [/quote]
Widzę Pablo, że od razu podłapałeś propozycję. :-)
[mod=abubu]Cytatów używa się w ten sposób: [code][quote]tekst cytowany[/quote][/code] Ewentualnie można skorzystać z odpowiednich przycisków w prawym górnym rogu każdego posta. Można cytować cały post lub tylko zaznaczony fragment. [/mod]
Ale jeszcze przynajmniej coś przypominają. O ile krab faktycznie tak umiarkowanie mi się podoba, o tyle golem myślę że wyszedł całkiem spoko (biorąc pod uwagę fakt, iż jest to konstrukt stworzony w świecie magii).
Our motto, DON'T WAKE UP
Ale jeszcze przynajmniej coś przypominają. O ile krab faktycznie tak umiarkowanie mi się podoba, o tyle golem myślę że wyszedł całkiem spoko (biorąc pod uwagę fakt, iż jest to konstrukt stworzony w świecie magii).
Wygląda bardzo, bardzo fajnie. Może już jutro zakupię na Andka. Koszt to 17,99 zł.
BTW w Poszukiwaczu Specjalista, 1 zdolność:
"Za każdym razem, gdy otrzymasz polecenie wylosowania kart Przygody..."
Nie powinno być "kart Przygód"? Jest, zdaje się "karta Przygody" i "karty Przygód".
Wygląda bardzo, bardzo fajnie. Może już jutro zakupię na Andka. Koszt to 17,99 zł. BTW w Poszukiwaczu Specjalista, 1 zdolność: "Za każdym razem, gdy otrzymasz polecenie wylosowania kart Przygody..." Nie powinno być "kart Przygód"? Jest, zdaje się "karta Przygody" i "karty Przygód".
Kart Przygód, zgadza się. Acz ja tego rozszerzenia nie tłumaczyłem, więc pewnie więcej błędów będzie (np. Specjalista dodaje 1 punkt do początkowej (a nie "zwykłej") Mocy.
Our motto, DON'T WAKE UP
Kart Przygód, zgadza się. Acz ja tego rozszerzenia nie tłumaczyłem, więc pewnie więcej błędów będzie (np. Specjalista dodaje 1 punkt do początkowej (a nie "zwykłej") Mocy.
Mały Nemo pisze: ↑czwartek 16 maja 2019, 22:00
pewnie więcej błędów będzie
Bestia Moroz
"... wylosuje jakieś Wydarzenie"
Tłumacz chyba za wiele wspólnego z Talismanem nie miał.
[quote="Mały Nemo" post_id=169297 time=1558036837 user_id=704] pewnie więcej błędów będzie [/quote] Bestia Moroz "... wylosuje jakieś Wydarzenie" :unamused: Tłumacz chyba za wiele wspólnego z Talismanem nie miał.
Pablo pisze: ↑piątek 17 maja 2019, 00:48
"... wylosuje jakieś Wydarzenie" :unamused:
Tłumacz chyba za wiele wspólnego z Talismanem nie miał.
To smutne jest. Jeśli w grze są słowa kluczowe, jak "Event", to tłumacz powinien dostać listę tych słów kluczowych z ich istniejącym tłumaczeniem.
A dopiero resztę może sobie tłumaczyć po swojemu.
Przypomina mi się Posiadłość Szaleństwa. Karta nazywała się "Składniki Rytuału" a w aplikacji było "Elementy Rytuału". Albo odwrotnie.
Karty ułożone alfabetycznie więc kiedy gra poprosiła o "Elementy Rytuału" to myślałem że brakuje mi karty.
[quote=Pablo post_id=169305 time=1558046882 user_id=12302] "... wylosuje jakieś Wydarzenie" :unamused: Tłumacz chyba za wiele wspólnego z Talismanem nie miał.[/quote]To smutne jest. Jeśli w grze są słowa kluczowe, jak "Event", to tłumacz powinien dostać listę tych słów kluczowych z ich istniejącym tłumaczeniem. A dopiero resztę może sobie tłumaczyć po swojemu.
Przypomina mi się Posiadłość Szaleństwa. Karta nazywała się "Składniki Rytuału" a w aplikacji było "Elementy Rytuału". Albo odwrotnie. Karty ułożone alfabetycznie więc kiedy gra poprosiła o "Elementy Rytuału" to myślałem że brakuje mi karty.
Krzysiek pisze: ↑piątek 17 maja 2019, 09:26
To smutne jest. Jeśli w grze są słowa kluczowe, jak "Event", to tłumacz powinien dostać listę tych słów kluczowych z ich istniejącym tłumaczeniem.
A dopiero resztę może sobie tłumaczyć po swojemu.
Ja to rozumiem, że różne osoby tłumaczą, ale to nie jest wersja Beta tylko gotowy produkt, który można już kupić. Ktoś bardziej ogarnięty w słownictwie Talismana powinien to jeszcze sprawdzić przed wypuszczeniem do sprzedaży. To nie jest duży dodatek, sądząc po ilości kart to nawet nie można nazwać małym. Raptem ponad 40 kart i takie jaja.
[quote=Krzysiek post_id=169340 time=1558077993 user_id=7201] To smutne jest. Jeśli w grze są słowa kluczowe, jak "Event", to tłumacz powinien dostać listę tych słów kluczowych z ich istniejącym tłumaczeniem. A dopiero resztę może sobie tłumaczyć po swojemu. [/quote] Ja to rozumiem, że różne osoby tłumaczą, ale to nie jest wersja Beta tylko gotowy produkt, który można już kupić. Ktoś bardziej ogarnięty w słownictwie Talismana powinien to jeszcze sprawdzić przed wypuszczeniem do sprzedaży. To nie jest duży dodatek, sądząc po ilości kart to nawet nie można nazwać małym. Raptem ponad 40 kart i takie jaja.
Panowie czy gdzieś w DE są gdzie dostępne skille/opisy tych bestii? W ostatniej partii wylosowalismy typa, ktory w kazdej turze przyciaga Poszukiwaczy, postanowilem przyjac wyzwanie, wlazlem na niego i partia zakonczyla sie komunikatem „wszyscy Poszukiwacze przegrywaja”
Panowie czy gdzieś w DE są gdzie dostępne skille/opisy tych bestii? W ostatniej partii wylosowalismy typa, ktory w kazdej turze przyciaga Poszukiwaczy, postanowilem przyjac wyzwanie, wlazlem na niego i partia zakonczyla sie komunikatem „wszyscy Poszukiwacze przegrywaja” 😂
@Maletz
Jak wchodzisz w swoją kolejkę -> ancient beasts (przeglądaj pakiet) i klikasz na kartę bestii nie wyświetla ci się jej opis?
[usermention2=11753 color=#0080FF]Maletz[/usermention2] Jak wchodzisz w swoją kolejkę -> ancient beasts (przeglądaj pakiet) i klikasz na kartę bestii nie wyświetla ci się jej opis?