Witamy na forum! Zapraszamy na Zjazd Forum w Warszawie
(10.08.2018 - 12.08.2018).

Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Zapraszamy na grę sieciową w Talisman Digital Edition już teraz!
(Więcej informacji tutaj)

KRAINY ODMĘTÓW - niejasności

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry itp itd.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szatar [Autor tematu]
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 70
Rejestracja: środa 17 lut 2016, 12:05
Lokalizacja: Wyszków
Płeć:
Wiek: 28

KRAINY ODMĘTÓW - niejasności

Post autor: Szatar » piątek 25 maja 2018, 17:45

Witam. Mam pytanie odnośnie tego dodatku. Nie rozumiem jak wygląda spotkanie w szczurzym skrócie czy w przejściu pełnym czaszek. W instrukcji napisane jest, że najpierw trzeba wylosować 2 karty Mostu i dodać je do tego obszaru. A w sytuacji kiedy jego tura się kończy Poszukiwacz zabiera wszystkie karty z tego obszaru i tasuje je razem z talią Mostu. To kiedy się je rozpatruje?

Poza tym czy z podanych wyżej obszarów można od razu wejść na niższe obszary czy tylko wrócić do Miasta lub Podziemi?

Do Katakumb i Stare Kanały można dotrzeć jedynie z obszarów, z których idą strzałki, tak?


Nemo sapiens nisi patiens = Nie jest mądry ten, kto nie jest cierpliwy

Zapraszam do wspólnej gry, wystarczy odezwać się na priw, a na pewno się dogadamy:)


Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 4481
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: KRAINY ODMĘTÓW - niejasności

Post autor: Bludgeon » piątek 25 maja 2018, 18:11

Szatar pisze:
piątek 25 maja 2018, 17:45
Witam. Mam pytanie odnośnie tego dodatku. Nie rozumiem jak wygląda spotkanie w szczurzym skrócie czy w przejściu pełnym czaszek. W instrukcji napisane jest, że najpierw trzeba wylosować 2 karty Mostu i dodać je do tego obszaru. A w sytuacji kiedy jego tura się kończy Poszukiwacz zabiera wszystkie karty z tego obszaru i tasuje je razem z talią Mostu. To kiedy się je rozpatruje?
Po wylosowaniu i dodaniu do obszaru.
Szatar pisze:
piątek 25 maja 2018, 17:45
Poza tym czy z podanych wyżej obszarów można od razu wejść na niższe obszary czy tylko wrócić do Miasta lub Podziemi?
W "niższe" obszary wchodzi się z innej strony, tzn przez Miasto i Podziemia.
Szatar pisze:
piątek 25 maja 2018, 17:45
Do Katakumb i Stare Kanały można dotrzeć jedynie z obszarów, z których idą strzałki, tak?
Tak.


What a view.


ODPOWIEDZ