Fortuna gra typu Monopoly
-
-
Fortuna gra typu Monopoly
Jest wznowienie PRL-owskiej Fortuny, allegro -125zł, grał ktoś?
- fallenmk
-
-
Spis dodatków autora:
• Krainy Wschodu
• Miecze Czarnoksiężnika
• Poszukiwacze z DnD
• Powrót Kruczej Wiedźmy
• Purpurowy Czerw
• Pułapki w Podziemiach - Posty: 2236
Za dawnych szczeniackich czasów, wówczas uważałem, że jest lepsza od eurobiznesu, zwłaszcza pod kątem jakości wykonania.
- Zaberish
-
Re: Fortuna gra typu Monopoly
W tę nową jeszcze nie, ale widzę, że to wznowienie różni się w niektórych ważnych detalach od oryginału.
Na przykład kart "Szansa" i "Los" było po 16 w starej wersji, a tu jest 28 i 27, odpowiednio.
Zostały dodane nowe - jedną nawet widać na jednej z fotek w aukcji.
Ciekawi mnie, kto je wymyślał i jak bardzo wpływają na balans gry
Wizualnie ta edycja wygląda co najmniej przyzwoicie (powiedziałbym nawet, że bardzo dobrze).
Zastanawia mnie, w jaki sposób wydawca uzyskał licencję na wydanie tego wznowionego wydania, bo zakładam, że jest to zrobione legalnie - z tego, co wiem, Spółdzielnia Rzemieślnicza "Żoliborz" (oryginalny wydawca) nadal istnieje
Tak czy siak, ciekawy projekt.
I cena znacznie przystępniejsza, niż za stare, zużyte, nieraz niekompletne egzemplarze oryginalne, więc jak ktoś chce po prostu do grania mieć, to strzał w dziesiątkę.
Na przykład kart "Szansa" i "Los" było po 16 w starej wersji, a tu jest 28 i 27, odpowiednio.
Zostały dodane nowe - jedną nawet widać na jednej z fotek w aukcji.
Ciekawi mnie, kto je wymyślał i jak bardzo wpływają na balans gry
Wizualnie ta edycja wygląda co najmniej przyzwoicie (powiedziałbym nawet, że bardzo dobrze).
Zastanawia mnie, w jaki sposób wydawca uzyskał licencję na wydanie tego wznowionego wydania, bo zakładam, że jest to zrobione legalnie - z tego, co wiem, Spółdzielnia Rzemieślnicza "Żoliborz" (oryginalny wydawca) nadal istnieje
Tak czy siak, ciekawy projekt.
I cena znacznie przystępniejsza, niż za stare, zużyte, nieraz niekompletne egzemplarze oryginalne, więc jak ktoś chce po prostu do grania mieć, to strzał w dziesiątkę.
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
-
-
Gra wygląda ładnie, dodatkowe karty wynikają pewnie z faktu, że w talii i tak jest 55 kart. Po co mieli drukować puste? Jeśli proporcjonalnie dodawali i odejmowali wpływy poleceń na finanse nie powinno być problemów z balansem, chyba sobie kupie tą gierkę z sentymentu.
-
-
Dzięki za podpowiedź czekam na recenzję
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 12405
Coś mi sie zdaje że to jakaś bardziej prywatna inicjatywa.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Zaberish
-
Taki sam wniosek przyszedł mi do głowy, gdy rzuciłem okiem na NIP obecnego wydawcy i sprawdziłem zakres działalności
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
-
-
Mam już tą gierkę , jak dla mnie mega. Plansza jest ładna, fajne nowe polecenia w kartach Los oraz Szansa, żetony ruchu trzeba sobie wyciąć, są odmienione ale ładne. Gra jak stara ale nówka, jakość wykonania bardzo wysoka. Nazwa wydawcy na opakowaniu Alkon, jak na prywatną inicjatywę bardzo profesjonalna robota.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 12405
Podeślesz zdjęcia?
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
-
-
Pozdrawiam. Niestety jakość okropna ponieważ nie można wysyłać plików powyżej 1mb.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Pablo
-
-
Spis dodatków autora:
• Dyniowy Król - Dyniokruk
• Nowe Przygody
• Paczka Przygód
• Smocze Dary
• Ukryta Dolina
• Ulice Miasta
• Zaklęcia - Posty: 3014
Możesz wrzucać linki do Imgura.Aleksik012 pisze: ↑poniedziałek 14 lis 2022, 17:56 Niestety jakość okropna ponieważ nie można wysyłać plików powyżej 1mb.