[Standardy tworzenia] Jak pisać w TMiM'ie?

Wszelkie dyskusje i luźne rozmowy o Talisman Magia i Miecz, niedotyczące twórczości graczy, zasad &c.
Awatar użytkownika
abubu
#Administrator: abubu

Re: [Standardy tworzenia] Jak pisać w TMiM'ie?

Post autor: abubu »

Spróbuj znaczników html:
<i>kursywa</i>
<b>pogrubienie</b>

Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
Awatar użytkownika
Budowniczy Mostów [Autor tematu]
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Bezdroża
Bezkresne Morze
Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
Legendarne Przedmioty
Ląd Na Horyzoncie!
Most
Obiekty i Misje
Szalony Tytan

Post autor: Budowniczy Mostów »

Tak bez okazji
Data utworzenia pierwszego wpisu to 1 stycznia 2020.
Ciekaw jestem, czemu administrator, gdy udostępniał mi edycję pierwszego wpisu, dał taką, a nie inną datę utworzenia :upside_down:

Wpis jest na pewno starszy. Pierwszym autorem był @Draugnimir, którego ostatnia aktywność datuje się na piątek 18 marca 2016 roku, pół godziny po północy.
To byłoby ciekawe wiedzieć, z jakiego okresu jest wpis, który obecnie edytuję i aktualizuję. Mam po prostu upodobanie w takich historycznych kwestiach, że coś rozpoczęte dawno, trwa dziś i rozwija się.
Po drugie Draugnimir pisał potoczystym, prawie że niedzisiejszym językiem i też jest — dla mnie przynajmniej — ciekawe, kiedy taki użytkownik odwiedzał forum.
Po trzecie wreszcie, już żartobliwie, jak to wygląda? 1 stycznia!? W Nowy Rok to się spaceruje, albo trzeźwieje (albo oba), a nie wypisuje słownik talismanowy.

Dałem upust ciekawości, bo, jak widać, nie dawało mi to spokoju. Data, jak data. A skoro mogę wybrać, to poproszę jakąś wakacyjną. Może być z 2020 roku.

I jeszcze — czy jeśli informacja o dacie utworzenia wpisu jest dostępna, można ją podać do wiadomości? Ku pamięci, że tak to ujmę.

Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.

Post autor: Mały Nemo »

Hmm... spojrzałem w edycje postu i tam Drauga nie ma. Znaczy to, że ten post albo jest Twój (bardziej prawdopodobne), a edytowałeś inny temat, albo coś się w międzyczasie stało. Nie pamiętam już, ale całkiem możliwe jest to, że sklonowałem temat i zmieniłem jego autora na Ciebie, a gdy to zrobiłem, to data automatycznie zmieniła się na aktualną datę. Zauważ też, że następne posty też są z 2020, a nie wcześniej, co oznacza że nie może to być temat Drauga.

Dodano po 2 minutach 3 sekundach:
Co do 1 stycznia, to prawdopodobnie jest to związane ze zmianą bazy danych czy inną aktualizacją, która spowodowała, że daty edycji zostały zresetowane. Często na rok, kiedy forum jeszcze nawet nie istniało.

Dodano po 4 minutach 55 sekundach:
Oryginalny temat Drauga jest tutaj: http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?f=120&t=3896

Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
Budowniczy Mostów [Autor tematu]
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Bezdroża
Bezkresne Morze
Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
Legendarne Przedmioty
Ląd Na Horyzoncie!
Most
Obiekty i Misje
Szalony Tytan

Post autor: Budowniczy Mostów »

Proszę, jak miło. Marzec 2011 roku.
Tam była taka akcja, że post Drauga był zablokowany i cały wątek był zablokowany, nie można było dawać komentarzy. Tutaj to się zmieniło.

ODPOWIEDZ