[Smoki] Poszukiwacz Walki

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Znudzony życiem [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 16
Rejestracja: czwartek 16 kwie 2020, 21:43
Płeć:

[Smoki] Poszukiwacz Walki

Post autor: Znudzony życiem »

Tym razem mam tylko jedno pytanie, dotyczące gry z Przyjacielem - Poszukiwaczem Walki. Opis karty:

"Jeśli poruszasz się przez obszar, na którym znajduje się jeden lub więcej Wrogów, możesz zakończyć na nim swój ruch, zamiast poruszać się dokładnie o tyle obszarów, ile uzyskałeś w rzucie za ruch"

Czy oznacza to jednocześnie, że muszę spotykać Wrogów, znajdujących się na tym obszarze? Dotyczy to np. sytuacji, w której na danym obszarze, oprócz (silnego) Wroga, znajduje się także Smocza Łuska, którą wolałbym rozpatrzyć, zamiast dostać łomot od Ducha o mocy 10.



Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5905
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: [Smoki] Poszukiwacz Walki

Post autor: Bludgeon »

Znudzony życiem pisze: środa 01 lip 2020, 17:36 Czy oznacza to jednocześnie, że muszę spotykać Wrogów, znajdujących się na tym obszarze? Dotyczy to np. sytuacji, w której na danym obszarze, oprócz (silnego) Wroga, znajduje się także Smocza Łuska, którą wolałbym rozpatrzyć, zamiast dostać łomot od Ducha o mocy 10.
Nie, tekst karty nie zmusza do spotkania Wrogów. Więc jeśli z innych zasad wynika że nie badasz obszaru albo nie spotykasz wrogów to nie robisz tego. Możesz np użyć tego Przyjaciela żeby zatrzymać się na obszarze z Wrogami i innym Poszukiwaczem, a następnie zaatakować tego Poszukiwacza.


What a view.

ODPOWIEDZ