Dolina Ognia i Korona Władzy

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Mali [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 14
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 20:29
Płeć:

Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: Mali »

Siema! Szybkie pytanka: Jestem w Krainie Wewnętrznej, posiadam Talizman, przeszedłem wszystkie krainy i wtedy po pokonaniu Otchłani/Jamy Wilkołaka w kolejnej turze przesuwam się na Dolinę Ognia i koniec tury? I dopiero w następnej turze wchodzę na KW i od razu rzucam Zaklęcie Rozkazu? Przed chwilą żona rozwaliła mnie Mędrcem w 45 minut :'(



Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22052
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: Mały Nemo »

Mali pisze: sobota 14 mar 2020, 23:45 przesuwam się na Dolinę Ognia i koniec tury? I dopiero w następnej turze wchodzę na KW i od razu rzucam Zaklęcie Rozkazu
Tak jest! Na Dolinie Ognia nic się nie robi.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Mali [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 14
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 20:29
Płeć:

Re: Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: Mali »

Okej! Dzięki za ekspresową odpowiedź:D myślałem że może przesuwamy się na Dolinę Ognia i myk myk po sfatygowanych schodkach na Koronę Władzy:P widzę, że nie tylko ja gram dzisiaj w TMiM;D



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5603
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: Rogo »

Mały Nemo pisze: niedziela 15 mar 2020, 00:02
Mali pisze: sobota 14 mar 2020, 23:45 przesuwam się na Dolinę Ognia i koniec tury? I dopiero w następnej turze wchodzę na KW i od razu rzucam Zaklęcie Rozkazu
Tak jest! Na Dolinie Ognia nic się nie robi.
Pozwolę sobie doprecyzować: w Dolinie Ognia można spotkać innego Poszukiwacza (czego nie można robić na większości obszarów Krainy Wewnętrznej - odsyłam do instrukcji), a poza tym tak jak napisał Nemo.


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
JollyRoger
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 71
Rejestracja: środa 01 maja 2019, 20:45
Płeć:

Re: Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: JollyRoger »

Trzeba też jeszcze doprecyzować w jaką wersje MiM grasz ?
1. Tylko oficjalną bez Alternatywnych Zakończeń ?
2. Oficjalna + Alternatywne
3. Oficjalna plus autorskie dodatki

To bardzo ważne bo zasady są różne w każdym dodatku coś się zmienia względem Krainy Ognia i KW.


"Jak Palladyn szlachetnie, mieczem złączę lub zetnę"

Mali [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 14
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 20:29
Płeć:

Re: Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: Mali »

Póki co to początek naszej przygody z Talismanem i gramy w podstawę ze Żniwiarzem;) o tym spotkaniu innych Poszukiwaczy wiedziałem już z instrukcji;) w pytaniu chodzilo mi gdy jestem sam w krainie wewnętrznej, za wszystkie odpowiedzi serdeczne dzięki!



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5603
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: Rogo »

JollyRoger pisze: niedziela 15 mar 2020, 12:06 Trzeba też jeszcze doprecyzować w jaką wersje MiM grasz ?
Myślę, że gdy pytanie padło w dziale [TMiM] Kwestia Zasad to należy przyjąć najnowszą edycję Talismana i oficjalne zasady.


Ja nawet nie mam Talismana.

Mali [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 14
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 20:29
Płeć:

Re: Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: Mali »

Dokładnie tak Rogo, uznałem to za oczywiste.



Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22052
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: Mały Nemo »

Mali pisze: niedziela 15 mar 2020, 16:58 Dokładnie tak Rogo, uznałem to za oczywiste.
Nie martw się, JollyRoger po prostu nie potrafi znieść faktu, iż nikt już w starą Magię i Miecz nie gra ;).


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Mali [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 14
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 20:29
Płeć:

Re: Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: Mali »

A tak przy okazji, rozkmina sprzed chwili. Jestem sam w Krainie Wewnętrznej: Pierwszy przypadek: jak już wszedłem na pole Dolina Ognia (posiadam Talizman) i ktoś w swojej turze rzuca zaklęcie, które powoduje że muszę odrzucić jeden ze swoich przedmiotów na stos kart odrzuconych i wybiera że ma to być Talizman to co się dzieje w tym momencie? Odrzucam Talizman i zawracam w swojej turze w kierunki Krainy Środkowej czy mogę iść na KW? Drugi przypadek: Jestem na KW i posiadam Talizman, ktoś rzuca to samo zaklęcie o odrzuceniu przedmiotu (wybiera Talizman) i wtedy ma to jakieś znaczenie dla mnie? Pozdro



Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22052
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: Mały Nemo »

Mali pisze: niedziela 15 mar 2020, 22:48 Pierwszy przypadek: jak już wszedłem na pole Dolina Ognia (posiadam Talizman) i ktoś w swojej turze rzuca zaklęcie, które powoduje że muszę odrzucić jeden ze swoich przedmiotów na stos kart odrzuconych i wybiera że ma to być Talizman to co się dzieje w tym momencie? Odrzucam Talizman i zawracam w swojej turze w kierunki Krainy Środkowej czy mogę iść na KW?
Możesz iść na KW. Talizman jest potrzebny jedynie by wejść, jak już jesteś na obszarze, to jest niepotrzebny.
Mali pisze: niedziela 15 mar 2020, 22:48 Drugi przypadek: Jestem na KW i posiadam Talizman, ktoś rzuca to samo zaklęcie o odrzuceniu przedmiotu (wybiera Talizman) i wtedy ma to jakieś znaczenie dla mnie?
Nie.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5603
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: Dolina Ognia i Korona Władzy

Post autor: Rogo »

Jak już jesteś w Dolinie Ognia lub na Koronie Władzy to nic się nie dzieje. Talisman jest potrzebny, żeby wyjść do Doliny Ognia, potem jest zbędny.


Ja nawet nie mam Talismana.

ODPOWIEDZ