Natychmiastowe kończenie tury

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SzybkiMotorek [Autor tematu]
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 73
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 12:06
Płeć:

Natychmiastowe kończenie tury

Post autor: SzybkiMotorek »

Cześć! Tworzę Poszukiwacza, u którego jedna ze Zdolności będzie brzmiała
[...] Natychmiast zakończ swoją turę (nie możesz użyć po rzucie ataku)
Czy taka zdolność mocno koliduje z zasadami? W zamyśle, niezależnie od tego co w danej chwili wykonuje gracz, tura się kończy i tym samym wszystkie nierozpatrzone karty przygód miałby by być pozostawione na obszarze, na którym się znajduje się jego Poszukiwacz.
Kiedy gracz losuje karty Przygód, ciągnie je z wierzchu talii Przygód, a następnie umieszcza je, odkryte, na obszarze, na którym zostały napotkane.
Czy wg tej zasady, zapisanej w instrukcj, wszystkie karty automatycznie będą pozostawione tak jak myślę?



Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22051
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Natychmiastowe kończenie tury

Post autor: Mały Nemo »

Nie, w Talismanie są już efekty natychmiast kończące turę (choć w wersji cyfrowej).

Tak, jeśli tura natychmiast się skończy, to tak, jak z przegraną walką wszystko inne pozostaje nierozpatrzone.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
SzybkiMotorek [Autor tematu]
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 73
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 12:06
Płeć:

Re: Natychmiastowe kończenie tury

Post autor: SzybkiMotorek »

Mały Nemo pisze: piątek 06 mar 2020, 21:04 Nie, w Talismanie są już efekty natychmiast kończące turę (choć w wersji cyfrowej).

Tak, jeśli tura natychmiast się skończy, to tak, jak z przegraną walką wszystko inne pozostaje nierozpatrzone.
Dzięki za pomoc :)



Awatar użytkownika
JollyRoger
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 71
Rejestracja: środa 01 maja 2019, 20:45
Płeć:

Re: Natychmiastowe kończenie tury

Post autor: JollyRoger »

@SzybkiMotorek A jak to się ma do obrony. Skoro nie możesz jej użyć po ataku to rozumiem, ale jeżeli Ciebie ktoś zaatakuje to wtedy też nie możesz użyć tej zdolności ?


"Jak Palladyn szlachetnie, mieczem złączę lub zetnę"

Awatar użytkownika
SzybkiMotorek [Autor tematu]
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 73
Rejestracja: wtorek 25 lut 2020, 12:06
Płeć:

Re: Natychmiastowe kończenie tury

Post autor: SzybkiMotorek »

JollyRoger pisze: sobota 07 mar 2020, 16:31 @SzybkiMotorek A jak to się ma do obrony. Skoro nie możesz jej użyć po ataku to rozumiem, ale jeżeli Ciebie ktoś zaatakuje to wtedy też nie możesz użyć tej zdolności ?
Można. Chodzi o to, żeby nie używać tego w walce, ale musiałem to trochę inaczej zapisać, ze względu na to, że tę zdolność będzie się używać trochę w odmienny sposób. Poza tym to tutaj to tylko pytanie o mechanikę, i tak muszę inaczej sformułować tę zdolność



ODPOWIEDZ