Pytanie dot. zasad od początkującego

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22048
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Mały Nemo »

Knjaz pisze: sobota 18 sty 2020, 21:10 nawet snieg nie byl bialy, tylko czerwony.
Ano, i to nie tylko z powodu czerwonych pająków zza wschodu, ale również, a może i nawet przede wszystkim, z powodu krwi zabitych przez naszych przyjaciół ludzi...
Knjaz pisze: sobota 18 sty 2020, 21:10 Pytanie - jest na polu Jaskinia, co w niej albo Smok, albo jakis ciec, co ma dwa punkty sily, albo zloto lezy. Wchodzac tam, albo badam, albo losuje karte/y?
To nie jest pole, tylko karta, i zawsze ją badasz jak staniesz na tym obszarze.

Jeśli na jakimś obszarze losuje się więcej niż 1 kartę i aktualnie znajduje się na nim tylko 1 karta lub mnie, to pierwej losujesz tyle kart, aby na obszarze ich było tyle, ile wymaga sam obszar, a następnie badasz wsio zgodnie z ich nrem spotkania.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
Knjaz
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 10
Rejestracja: czwartek 12 gru 2019, 23:45

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Knjaz »

Czyli, jezeli jest Jaskinia na polu, gdzie losuje jedna karte, a ta Jaskinia jest "karta wieczna" (tak nazwalem karty, ktore zostaja do konca gry), to wchodzac tam tylko wchodze do jaskini, albo walcze z innymi graczami (o ile tam sa).
Wiem, ze powtarzam Twoje posty, ale chce miec pewnosc, ze taki n00b jak ja zrozumie, co bylo do niego napisane :)
Jezeli na polu jest polecenie wylosowania jedna karta, a stoi tam Wróg, to walcze z nim, a czy potem moge losowac karte?



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5594
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Rogo »

"Nie losujesz karty, jeśli jakaś już się tutaj znajduje." - masz taki napis na obszarze?


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
Knjaz
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 10
Rejestracja: czwartek 12 gru 2019, 23:45

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Knjaz »

Tak i tak tez sie gralo, bo Wróg, tak samo jak Przedmiot jest karta. Jednak, czy mimo wszystko, nie losujecie sobie, jako home rule. Ja mam chyba z piec takich wiecznych kart, a to Jaskinia, a to Akademik, a to Grobowiec i nie ma jak losowac kart. Dlatego zastanawiam sie, czy Wy mimo wszystko sobie losujecie.



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5594
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Rogo »

Myślałem, że rozmawiamy o oficjalnych zasadach. I nie, nie spotkałem się, żeby ktoś grał inaczej. Jest kilka kart czyszczących planszę. A jak ta się zapycha to albo idziesz na inne plansze (jeśli masz dodatki), albo idziesz kończyć grę.


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
Knjaz
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 10
Rejestracja: czwartek 12 gru 2019, 23:45

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Knjaz »

Ok, czyli jednak te karty nie musza tam byc do konca, nic nie trzeba kombinowac. Na razie gramy w wersje podstawowa z Ponurym Zniwiarzem i Krolowa Lodu.
Bardzo dziekuje za pomoc. :)



Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Wasilij »

Karta - Lawina - talia gór
1 - przysypało cię
2-6 lawina przesuwa się 3 pola....

Nie ma słowa o odrzucaniu jej. Czyli rozumiem że lawina przesuwa się jak ktoś tam trafi znów rzuca kością i lawina idzie dalej. I jak dojedzie do końca gór to wtedy co ? Zaczyna od drugiego krańca planszy ??



Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5905
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Bludgeon »

Wasilij pisze: wtorek 21 sty 2020, 20:11 Karta - Lawina - talia gór
1 - przysypało cię
2-6 lawina przesuwa się 3 pola....

I jak dojedzie do końca gór to wtedy co ?
Wysypuje się do krainy zewnętrznej i podróżuje bez końca w lewo.


What a view.

Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Wasilij »

Bludgeon pisze: wtorek 21 sty 2020, 21:28 Wysypuje się do krainy zewnętrznej i podróżuje bez końca w lewo.
Dobrze że nie do środkowej na pustynię :D

A serio nie wpadłbym na to dzięki



Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Wasilij »

@Mały Nemo by nie śmiecić gdzie indziej :)
majsterkowicz
Zdolności
Rozpoczynasz grę, posiadając 3 dowolne przedmioty z talii Ewkipunku.
Możesz zamienić dowolny przedmiot w zautomatyzowanego Przyjaciela:
Możesz używać zdolności i efektów zautomatyzowanego Przyjaciela jak zwykle (ograniczenia Bronie i Pancerzy wciąż obowiązują).
Zautomatyzowani Przyjaciele nie są dłużej uznawani za Przedmioty i nie wliczają się do limitu posiadanych Przedmiotów.
Po wejściu na obszar i wyciągnięciu odpowiedniej liczby kart możesz odrzucić zautomatyzowanego Przyjaciela, by odrzucić dowolną liczbę kart z tego obszaru i wylosować w ich miejsce nowe, które musisz już rozpatrzyć.
Ilekroć spotykasz Konstrukta, możesz go wziąć jako zautomatyzowanego Przyjaciela zamiast go zaatakować. Jednakże, kiedy Konstrukt jest automatycznym Przyjacielem, nie możesz korzystać z jego zdolności.
pytanie to co najpierw jeden miecz przysposobie +1 do siły potem jakiś topór +1 do siły znów miecz +1 do siły w walce ??

2:
karat "gong wojny" - miejsce cyfra 6 i druga karta "wąska ścieżka" - miejsce cyfra 6 którą najpierw rozpatruje ?? (czy to moment, że trzeb instrukcje podstawki znów przeczytać??

3. karta "patrol" zdarzenie - losujemy
"... żołnierze natychmiast odsyłają cię na twój obszar startowy" - i co koniec ?? czy rozpatruje ten obszar startowy ??



Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5905
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Bludgeon »

Wasilij pisze: sobota 01 lut 2020, 12:12 pytanie to co najpierw jeden miecz przysposobie +1 do siły potem jakiś topór +1 do siły znów miecz +1 do siły w walce ??
Przecież sam napisałeś przed chwilą że ograniczenia broni wciąż obowiązują. Głównym ograniczeniem jest to że można używać tylko 1 na raz.
Wasilij pisze: sobota 01 lut 2020, 12:12 2:
karat "gong wojny" - miejsce cyfra 6 i druga karta "wąska ścieżka" - miejsce cyfra 6 którą najpierw rozpatruje ?? (czy to moment, że trzeb instrukcje podstawki znów przeczytać??
Rozpatrujesz w kolejności w jakiej były wylosowane z talii, ale ta zasada jest trochę z dupy i sugeruję grać tak że wybierasz sobie kolejność. Grałem tak kilkaset partii i nie było żadnych problemów.
Wasilij pisze: sobota 01 lut 2020, 12:123. karta "patrol" zdarzenie - losujemy
"... żołnierze natychmiast odsyłają cię na twój obszar startowy" - i co koniec ?? czy rozpatruje ten obszar startowy ??
Rozpatrujesz obszar startowy.


What a view.

Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22048
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Mały Nemo »

Bludgeon pisze: sobota 01 lut 2020, 12:51 Rozpatrujesz w kolejności w jakiej były wylosowane z talii, ale ta zasada jest trochę z dupy i sugeruję grać tak że wybierasz sobie kolejność. Grałem tak kilkaset partii i nie było żadnych problemów.
Blud ma rację i też sugeruję grać, iż sam wybierasz kolejność (prócz Wrogów, którzy walczą wspólnie), gdyż po 100 rundach możesz już nie pamiętać, czy pierwsza została wylosowana ścieżka, czy gong.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5594
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Rogo »

Wasilij pisze: sobota 01 lut 2020, 12:12 czy to moment, że trzeb instrukcje podstawki znów przeczytać??
Tam jest odpowiedź na większość pytań, więc nie zaszkodzi ;)
Wasilij pisze: sobota 01 lut 2020, 12:12 karat "gong wojny" - miejsce cyfra 6 i druga karta "wąska ścieżka" - miejsce cyfra 6 którą najpierw rozpatruje ??
instrukcja, strona 9 ostatni akapit
Wasilij pisze: sobota 01 lut 2020, 12:12 karta "patrol" zdarzenie - losujemy
"... żołnierze natychmiast odsyłają cię na twój obszar startowy" - i co koniec ?? czy rozpatruje ten obszar startowy ??
instrukcja, przykład spotkania na stronie 9


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
fallenmk
!Wspierający
Wspierający
Wspierający
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Miecze Czarnoksiężnika
Poszukiwacze z DnD
Powrót Kruczej Wiedźmy
Purpurowy Czerw
Pułapki w Podziemiach
Posty: 1505
Rejestracja: sobota 07 lip 2018, 20:03
Płeć:

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: fallenmk »

Przez to losowanie od razu kilku kart jednocześnie nie pamięta się zwykle o zasadzie mówiącej, że można porzucić w dowolnym momencie przedmiot/przyjaciela, by zmniejszyć ilość kart, które trzeba dociągnąć - gdy np. będąc na 1 Życiu, a mając losować 3 karty, można wylosować pierwszą, i jeśli np. jest to wróg, porzucić dwie swoje karty, by nie wylosować kolejnych wrogów, których we wspólnej walce mogłoby się nie pokonać.



Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Wasilij »

Bludgeon pisze: sobota 01 lut 2020, 12:51 Wasilij pisze: ↑pytanie to co najpierw jeden miecz przysposobie +1 do siły potem jakiś topór +1 do siły znów miecz +1 do siły w walce ??
Przecież sam napisałeś przed chwilą że ograniczenia broni wciąż obowiązują. Głównym ograniczeniem jest to że można używać tylko 1 na raz.

No właśnie niewiem ;)
Kminiłem że może chodzi o to: "na tym obszarze nie możesz walczyć przy użyciu broni" i wtedy przyjaciel zautomatyzowana broń to lipa.
Bludgeon pisze: sobota 01 lut 2020, 12:51 Głównym ograniczeniem jest to że można używać tylko 1 na raz.
a to gdzie jest napisane ? Że raz ?

Ja rozumiał bym to tak mam 3 rożne rodzaje zautomatyzowanych broni ;) jako przyjaciół to mogę dodać do walki siłę wszystkich 3ch. Tak samo jak mogę mieć normalnych przyjaciół - każdy inny i mi dodają siłę ;) rumak + podstawka mocy, ktoś tam +2 siły. Bo inaczej to bez sensu mam miecz przyjaciela to nie mogę użyć np topora.

Że zbroja się zgadza ok.
Normalnie możesz mieć tarcze, zbroje, hełm, a używać możesz jednej bo to logiczne. Ale tu automatyzowanego automat :) jasne robi się gość przegięty choć bez miasta ? Ma dwa siły + dwa odrazu topór/miecz, robi 4 żaden koks.

Dodano po 3 minutach 58 sekundach:
Rogo pisze: sobota 01 lut 2020, 13:15 Wasilij pisze: ↑karta "patrol" zdarzenie - losujemy
"... żołnierze natychmiast odsyłają cię na twój obszar startowy" - i co koniec ?? czy rozpatruje ten obszar startowy ??
instrukcja, przykład spotkania na stronie 9
mialem dylemat bo tam było teleportuje a tu odsyłają cię ;)



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5594
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Rogo »

Wasilij pisze: sobota 01 lut 2020, 20:08 a to gdzie jest napisane ? Że raz ?
w zacytowanej przez Ciebie zdolności oraz w instrukcji - tym razem poszukaj sobie sam, ale gdzieś w sekcji poświęconej walce ;)

Dodano po 2 minutach 11 sekundach:
Wasilij pisze: sobota 01 lut 2020, 20:08 mialem dylemat bo tam było teleportuje a tu odsyłają cię
przy teleportacji badasz obszar, a przy odsyłaniu poza badaniem obszaru musisz jeszcze wstać od stołu, obrócić się 3 razy w prawo i splunąć za siebie przez lewe ramię. Ale tego nie ma w instrukcji.


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
fallenmk
!Wspierający
Wspierający
Wspierający
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Miecze Czarnoksiężnika
Poszukiwacze z DnD
Powrót Kruczej Wiedźmy
Purpurowy Czerw
Pułapki w Podziemiach
Posty: 1505
Rejestracja: sobota 07 lip 2018, 20:03
Płeć:

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: fallenmk »

A tak serio - przy teleportacji obchodzisz stół zgodnie z kierunkiem zegara, a przy innych zapisach odwrotnie.



Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Wasilij »

czytanie ze zrozumieniem mi dziś siadło :) przeczytałem raz i się za fiksowałem :) a nie że 1 na raz. nevermind.
Rogo pisze: sobota 01 lut 2020, 20:28 i splunąć za siebie przez lewe ramię
postaram się tego przy dziecku nie robić ;)
fallenmk pisze: sobota 01 lut 2020, 20:29 A tak serio - przy teleportacji obchodzisz stół zgodnie z kierunkiem zegara, a przy innych zapisach odwrotnie.
dzięki za info ale sam będę musiał coś wymyślić :) bo mam stół do ściany dosunięty ;)



Awatar użytkownika
Pablo
Mistyk
Mistyk
Mistyk
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Dyniowy Król - Dyniokruk
Nowe Przygody
Smocze Dary
Ukryta Dolina
Ulice Miasta
Zaklęcia
Posty: 2078
Rejestracja: wtorek 06 mar 2018, 10:01
Lokalizacja: śląskie
Płeć:
Wiek: 39

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Pablo »

Rogo pisze: sobota 01 lut 2020, 20:28 Ale tego nie ma w instrukcji.
Bo tego tam nie znajdzie. To tylko dla wtajemniczonych we FAQ.



Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Wasilij »

To znów ja ;)

Chowaniec fez przesuwa jedna odkryta kartę przygód ;) więc dorywamy kartę "utracjusza" z wylosowanymi tam x monetami i przysięgamy sobie pod nogi i bierzemy dwie and repeat aż się nie skończą - tak dla mnie logicznie by to działało - jak się mylę proszę o korektę ;)

Co jest dla mnie nie logiczne
Karta miasta "podatek" - sprawdź na kogo nałożony zostanie podatek dobry/zły/brzydki kto nie może 2 sz zapłacić leci do paki. - niema tu słowa "w tej krainie" czyli co wypada na wampirzyce która jest w krainie środkowej i idzie do więzienia ?

To samo karta "biesiada" kto wyrzuci najmniej idzie do więzienia.

Przeglądałem instrukcje miasta i nic nie znalazłem poza info " karty miasta są podobne do kart przygód ale mogą je spotkać tylko poszukiwacze odwiedzający miasto " - rozumiem że chodzi o ich losowanie tylko

Za wiedzę pradawna z góry dziękuję :)



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5594
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Rogo »

Wasilij pisze: niedziela 02 lut 2020, 20:11 Chowaniec fez przesuwa jedna odkryta kartę przygód więc dorywamy kartę "utracjusza" z wylosowanymi tam x monetami i przysięgamy sobie pod nogi i bierzemy dwie and repeat aż się nie skończą - tak dla mnie logicznie by to działało - jak się mylę proszę o korektę
nie aż się skończą tylko raz na turę, zgodnie z treścią karty Fez.
Wasilij pisze: niedziela 02 lut 2020, 20:11 Co jest dla mnie nie logiczne
jak chcesz logiczną grę, to nie Talisman ;)
Tak więc skoro działa na wszystkich, to na wszystkich. Gdyby miały być ograniczenia odnośnie krainy, to na pewno by były.


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22048
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Mały Nemo »

Wasilij pisze: niedziela 02 lut 2020, 20:11 Chowaniec fez przesuwa jedna odkryta kartę przygód ;) więc dorywamy kartę "utracjusza" z wylosowanymi tam x monetami i przysięgamy sobie pod nogi i bierzemy dwie and repeat aż się nie skończą - tak dla mnie logicznie by to działało - jak się mylę proszę o korektę
Tak, tak to działa.
Wasilij pisze: niedziela 02 lut 2020, 20:11 Co jest dla mnie nie logiczne
Karta miasta "podatek" - sprawdź na kogo nałożony zostanie podatek dobry/zły/brzydki kto nie może 2 sz zapłacić leci do paki. - niema tu słowa "w tej krainie" czyli co wypada na wampirzyce która jest w krainie środkowej i idzie do więzienia ?
A co tu jest nielogicznego? W Polsce też mamy więzienia rozsiane po całym kraju, a nie tylko 1.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Wasilij »

Rogo pisze: niedziela 02 lut 2020, 20:22 nie aż się skończą tylko raz na turę, zgodnie z treścią karty Fez.
no Tak aż się skończą tura po turze ;) grając w dwójkę błyskawicznie ;)
Mały Nemo pisze: niedziela 02 lut 2020, 20:28 A co tu jest nielogicznego? W Polsce też mamy więzienia rozsiane po całym kraju, a nie tylko 1.
no wszyscy grają w karty ju noł trochę naciągane ale ok rozumiem już tak w tej grze jest ;) "magia" ;)



Budowniczy Mostów
Mistyk
Mistyk
Mistyk
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Bezdroża
Bezkresne Morze
Legendarne Przedmioty
Ląd Na Horyzoncie!
Most
Obiekty i Misje
Szalony Tytan
Posty: 2219
Rejestracja: poniedziałek 05 wrz 2016, 21:50
Płeć:

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Budowniczy Mostów »

kotlet pisze: sobota 18 sty 2020, 11:40 jestem poza domem
Polecam zakładkę w przeglądarce w telefonie :)
http://galakta.pl/download/talissman_instrukcja.pdf


Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: Pytanie dot. zasad od początkującego

Post autor: Wasilij »

:) duzo Nie zajmują mam all w pdf ściągnięte w tel :) dodatki różne też, future is now :)



ODPOWIEDZ