Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Wasilij »

Ok zabójca w górach atakuje orlego króla ;) czy może zasztyletować? - a)
Pytanie b) - w instrukcji widnieje że nie może za ciebie walczyć czar, przyjaciel, przedmiot - czyli co żadne dodatki do siły od przyjaciół lub od broni do siły etc?



Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5908
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Bludgeon »

A) wrzuć tekst zabójcy
B) nie


What a view.

Awatar użytkownika
Pablo
Mistyk
Mistyk
Mistyk
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Dyniowy Król - Dyniokruk
Nowe Przygody
Smocze Dary
Ukryta Dolina
Ulice Miasta
Zaklęcia
Posty: 2089
Rejestracja: wtorek 06 mar 2018, 10:01
Lokalizacja: śląskie
Płeć:
Wiek: 39

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Pablo »

Wasilij pisze: piątek 27 gru 2019, 10:56 Pytanie b) - w instrukcji widnieje że nie może za ciebie walczyć czar, przyjaciel, przedmiot - czyli co żadne dodatki do siły od przyjaciół lub od broni do siły etc?
Nie może za ciebie walczyć np. przyzwana czarem istota (chyba, że jej tekst wyraźnie to umożliwia). Premie od Przyjaciół i Przedmiotów liczą się normalnie tak, jak podczas jakiejkolwiek walki z Wrogiem.



Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Wasilij »

Bludgeon pisze: piątek 27 gru 2019, 11:03 wrzuć tekst zabójcy
Kiedy atakujesz Poszukiwacza lub istotę, możesz ją zasztyletować. Nie możesz tego zrobić, jeśli sam zostaniesz zaatkowany przez innego Poszukiwacza. Kiedy to robisz, walka przebiega normalnie, tyle że twoja ofiara nie dodaje rzutu kością do swojej Siły. Jeśli wygrasz, musisz pozbawić przeciwnika punktu Życia, nie możesz wziąć zamiast tego Przedmiotu ani złota. Nie możesz używać tej zdolności na Koronie Władzy.

Wolę zapytać z dzieckiem gram ;) a tam pamięć absolutna więc niechce by mówiła potem przez 10 lat że tata oszukiwał jak mu pasowało :D

Pablo pisze: piątek 27 gru 2019, 11:25 Premie od Przyjaciół i Przedmiotów liczą się normalnie tak
Walka z Orlim Królem przebiega zgodnie z normalnymi zasadami, z tą tylko różnicą, że nie można mu się wymykać, a walczyć może jedynie Poszukiwacz (Przyjaciele, Zaklęcia lub Przedmioty nie mogą walczyć zamiast Poszukiwacza).


Czyli co czarem istota? I coś jeszcze ?



Awatar użytkownika
Pablo
Mistyk
Mistyk
Mistyk
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Dyniowy Król - Dyniokruk
Nowe Przygody
Smocze Dary
Ukryta Dolina
Ulice Miasta
Zaklęcia
Posty: 2089
Rejestracja: wtorek 06 mar 2018, 10:01
Lokalizacja: śląskie
Płeć:
Wiek: 39

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Pablo »

Wasilij pisze: piątek 27 gru 2019, 12:08 walczyć może jedynie Poszukiwacz
Jak wyżej. Walczyć może jedynie Poszukiwacz, który go spotyka.
Są też Przyjaciele, którzy mogą walczyć zamiast ciebie. W tym przypadku nie możesz się nimi posłużyć. Może coś podobnego występuję też w Przedmiotach.



Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5908
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Bludgeon »

Wasilij pisze: piątek 27 gru 2019, 12:08
Bludgeon pisze: piątek 27 gru 2019, 11:03 wrzuć tekst zabójcy
Kiedy atakujesz Poszukiwacza lub istotę, możesz ją zasztyletować. Nie możesz tego zrobić, jeśli sam zostaniesz zaatkowany przez innego Poszukiwacza. Kiedy to robisz, walka przebiega normalnie, tyle że twoja ofiara nie dodaje rzutu kością do swojej Siły. Jeśli wygrasz, musisz pozbawić przeciwnika punktu Życia, nie możesz wziąć zamiast tego Przedmiotu ani złota. Nie możesz używać tej zdolności na Koronie Władzy.
Więc tak, może go zasztyletować. Walczy z istotą i nie na koronie władzy.


What a view.

Wasilij
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 212
Rejestracja: piątek 16 sie 2019, 12:13
Lokalizacja: okolice Poznania
Płeć:
Wiek: 36

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Wasilij »

Dzięki ;) duchy i inne na moc :) to nie istoty ?



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5602
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Rogo »

Instrukcja, strona 10, czerwona ramka :)


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5908
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Bludgeon »

Wszystko co ma siłę lub moc i nie jest poszukiwaczem jest istotą. W sumie to nie wiem czy jak poszukiwacz walczy z przyjacielem/czarem innego poszukiwacza to czy walczy z istotą?


What a view.

Awatar użytkownika
Pablo
Mistyk
Mistyk
Mistyk
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Dyniowy Król - Dyniokruk
Nowe Przygody
Smocze Dary
Ukryta Dolina
Ulice Miasta
Zaklęcia
Posty: 2089
Rejestracja: wtorek 06 mar 2018, 10:01
Lokalizacja: śląskie
Płeć:
Wiek: 39

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Pablo »

Wasilij pisze: piątek 27 gru 2019, 14:23 Dzięki ;) duchy i inne na moc :) to nie istoty ?
Są Duchy Wrogowie i Duchy istoty.
Wróg - Duch to Duch, który występuję w talii Przygód. Karta, która jako typ ma wpisane "Wróg - Duch".
Duch, który atakuje na np. Skałach to istota. Czyli spotkanie z nim może wynikać z Zaklęcia, jakiegoś obszaru itp. Nie ma swojej karty z typem "Wróg - Duch".
Bludgeon pisze: piątek 27 gru 2019, 14:51 W sumie to nie wiem czy jak poszukiwacz walczy z przyjacielem/czarem innego poszukiwacza to czy walczy z istotą?
Wg mnie jak najbardziej.



Gustaw_Ajfel
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: poniedziałek 16 gru 2019, 19:04
Płeć:

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Gustaw_Ajfel »

Witam, jestem swiezakiem jeżeli chodzi o Talismana ale zarazem tą chorobą wszystkich w koło 🙃🙃. Grając wczoraj że znajomymi wydaliśmy się w rozmowę na temat zasad jak dla nas nie jasnych:
1. Jeżeli na danym obszarze jest już poszukiwacz i karta wroga i dołącza tam następny poszukiwacz to:
a) walczę z poszukiwacze
b) walczę z potworem nie reaguje na poszukiwacz
c) walczę z jednym i drugim
2. Jeżeli na danym obszarze jest np. 2 poszukiwaczy i dochodzi 3 to;
a) walcze z dwoma
b) losuje kartę przygody jeżeli nie ma nie reaguje na poszukiwaczy
3. Czy muszę walczyć zawsze ze spotkanym poszukiwaczem (wiem że uniknąć walki mogę dzięki czarom i specjalnym zdolnością ale jak ich nie posiadam to walczę czy rozpatruje kartę przygody


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22051
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Mały Nemo »

Hey,
Gustaw_Ajfel pisze: niedziela 29 gru 2019, 13:51 1. Jeżeli na danym obszarze jest już poszukiwacz i karta wroga i dołącza tam następny poszukiwacz to:
a) walczę z poszukiwacze
b) walczę z potworem nie reaguje na poszukiwacz
c) walczę z jednym i drugim
Jeśli to nie jest Twoja tura, to nic nie robisz. Dołączający Poszukiwacz musi wybrać, czy zbada obszar (Wroga + ewentualnie inne karty), czy Poszukiwacza.
Gustaw_Ajfel pisze: niedziela 29 gru 2019, 13:51 2. Jeżeli na danym obszarze jest np. 2 poszukiwaczy i dochodzi 3 to;
a) walcze z dwoma
b) losuje kartę przygody jeżeli nie ma nie reaguje na poszukiwaczy
Gracz, który już się znajduje na obszarze (i nie jest to jego tura) nic nie robi. Dołączający się Poszukiwacz wybiera, co zrobi (patrz wyżej), ale wybrać może tylko 1 z Poszukiwaczy (nie może spotkać obu).
Gustaw_Ajfel pisze: niedziela 29 gru 2019, 13:51 3. Czy muszę walczyć zawsze ze spotkanym poszukiwaczem (wiem że uniknąć walki mogę dzięki czarom i specjalnym zdolnością ale jak ich nie posiadam to walczę czy rozpatruje kartę przygody
Nie. To tylko od Ciebie zależy, czy chcesz ich spotkać, czy nie. Jeśli zdecydujesz się nie spotykać Poszukiwaczy, musisz zbadać obszar.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Gustaw_Ajfel
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 2
Rejestracja: poniedziałek 16 gru 2019, 19:04
Płeć:

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Gustaw_Ajfel »

Dzięki właśnie szykuje się do rozgrywki i mocno mi pomogłem pozdro


Budowniczy Mostów
Mistyk
Mistyk
Mistyk
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Bezdroża
Bezkresne Morze
Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
Legendarne Przedmioty
Ląd Na Horyzoncie!
Most
Obiekty i Misje
Szalony Tytan
Posty: 2234
Rejestracja: poniedziałek 05 wrz 2016, 21:50
Płeć:

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Budowniczy Mostów »

Bludgeon pisze: piątek 27 gru 2019, 13:52
Wasilij pisze: piątek 27 gru 2019, 12:08
Bludgeon pisze: piątek 27 gru 2019, 11:03 wrzuć tekst zabójcy
Kiedy atakujesz Poszukiwacza lub istotę, możesz ją zasztyletować. Nie możesz tego zrobić, jeśli sam zostaniesz zaatkowany przez innego Poszukiwacza. Kiedy to robisz, walka przebiega normalnie, tyle że twoja ofiara nie dodaje rzutu kością do swojej Siły. Jeśli wygrasz, musisz pozbawić przeciwnika punktu Życia, nie możesz wziąć zamiast tego Przedmiotu ani złota. Nie możesz używać tej zdolności na Koronie Władzy.
Więc tak, może go zasztyletować. Walczy z istotą i nie na koronie władzy.
A czy może zabrać Przedmiot? Czy też jedyny Relikt, który wchodzi w grę z oficjalnych, to Straszliwoskrzydły (Przyjaciel)?


Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5908
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Bludgeon »

Możesz zabrać relikt po zasztyletowaniu orlego króla. Zdolność mówi że nie możesz zabrać przedmiotu zamiast zabierania życia, czyli to ograniczenie odnosi się tylko do walki z innymi poszukiwaczami. (Bo relikt nie otrzymujesz zamiast)


What a view.

Budowniczy Mostów
Mistyk
Mistyk
Mistyk
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Bezdroża
Bezkresne Morze
Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
Legendarne Przedmioty
Ląd Na Horyzoncie!
Most
Obiekty i Misje
Szalony Tytan
Posty: 2234
Rejestracja: poniedziałek 05 wrz 2016, 21:50
Płeć:

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Budowniczy Mostów »

Bludgeon pisze: niedziela 15 mar 2020, 22:58 Możesz zabrać relikt po zasztyletowaniu orlego króla. Zdolność mówi że nie możesz zabrać przedmiotu zamiast zabierania życia, czyli to ograniczenie odnosi się tylko do walki z innymi poszukiwaczami. (Bo relikt nie otrzymujesz zamiast)
clever


Awatar użytkownika
Pablo
Mistyk
Mistyk
Mistyk
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Dyniowy Król - Dyniokruk
Nowe Przygody
Smocze Dary
Ukryta Dolina
Ulice Miasta
Zaklęcia
Posty: 2089
Rejestracja: wtorek 06 mar 2018, 10:01
Lokalizacja: śląskie
Płeć:
Wiek: 39

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Pablo »

Budowniczy Mostów pisze: poniedziałek 16 mar 2020, 20:41 clever
or bug.



Sossar
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 1
Rejestracja: sobota 25 kwie 2020, 18:58

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Sossar »

Witam. Jestem całkowitym nowicjuszem. Proszę o rozstrzygnięcie niejasności prosto z gry.

1. Czy wchodząc do krainy wew. przez wrota wybierając cechę moc doliczamy do swojej mocy przedmioty (np. korona Salomona +2pkt mocy) ?

2. Jeżeli wchodzimy na pole nas którym przebywa inny poszukiwacz i chcemy go zaatakować to po stoczonej walce kończymy swoją turę i nie losujemy karty czy wręcz przeciwnie?

3. Dochodzi do walki. Poszukiwacz treści ostatni punkt życia i używa czasu uzdrowienie. Czy to możliwe? Czy po przegranej jest już za późno?



Haer'dalis
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 206
Rejestracja: środa 12 cze 2013, 22:17
Lokalizacja: Leszno
Płeć:
Wiek: 31

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Haer'dalis »

1. Tak
2. Albo spotkanie z innym poszukiwaczem albo badanie obszaru
3. Na uzdrowienie za późno. Na ocalenie- nie



Awatar użytkownika
jarojoker
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 33
Rejestracja: czwartek 27 gru 2018, 14:35
Lokalizacja: Kraków
Płeć:
Wiek: 36

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: jarojoker »

Też mi się nasuwa kilka pytań. pewnie większośc już była na forum, ale nie wszystkie znalazłem.
1) Eliksir Siły podczas walki z Królową Lodu 4 życia lub np 4 Diabłami z krainy wewnętrznej. Czy eliksir siły wypity przed walką działa do końca tury/walki czy tylko dodaje siłę do jednej części (na 1 diabła lub na 1 życie Królowej).
2) Czy rozpatruje się kolejne karty po remisie? Np w oazie losuję 2 karty. Demon moc 10 i przyjaciel Zielarka. Demon ma niższy nr karty rozpatruje - gdy wygram, rozpatruje Zielarkę, gdy przegram tracę życie i koniec tury, a co gdy pada remis? Życia nie tracę i co dalej?
3)Czy poszukiwacz zamieniony w żabę może pozyskiwać zadanie czarownika? Po powrocie do normalnej postaci to zadanie odrzuca czy zostawia?



dexterix01
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Posty: 245
Rejestracja: poniedziałek 09 lut 2015, 15:54
Lokalizacja: Stróża/Kraśnik/Lublin
Płeć:

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: dexterix01 »

1) chodzi o ten:
Eliksir siły - wypicie eliksiru siły powoduje podniesienie siły o 2 punkty, ale tylko na jedną turę. W znalezionej butelce jest tylko jedna porcja - po jej wypiciu odłóż tę kartę
?
Z tego co kojarzę to dopóki kolejny gracz się nie ruszy to modyfikator działa, ale tu musi się ktoś bardziej obeznany wypowiedzieć...

2) Remis = koniec tury
3) nie wiem, nie będę mieszał ;)


Kroczysz więc wiecznie przez krainę cieni, walcząc ze złem tam, gdzie inni polegli. Niech twa żądza zemsty nigdy nie zagaśnie. Niech krew na twym mieczu nigdy nie zasycha. I obyśmy nigdy więcej cię nie potrzebowali.

-Wpis w Corraksie 7:17

Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5602
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Rogo »

jarojoker pisze: poniedziałek 27 kwie 2020, 22:19 1) Eliksir Siły podczas walki z Królową Lodu 4 życia lub np 4 Diabłami z krainy wewnętrznej. Czy eliksir siły wypity przed walką działa do końca tury/walki czy tylko dodaje siłę do jednej części (na 1 diabła lub na 1 życie Królowej).
Zdaje się, że na karcie jest napisane na czas tury, a więc jeśli walki odbywają się w trakcie jednej tury to tak.
jarojoker pisze: poniedziałek 27 kwie 2020, 22:19 2) Czy rozpatruje się kolejne karty po remisie? Np w oazie losuję 2 karty. Demon moc 10 i przyjaciel Zielarka. Demon ma niższy nr karty rozpatruje - gdy wygram, rozpatruje Zielarkę, gdy przegram tracę życie i koniec tury, a co gdy pada remis? Życia nie tracę i co dalej?
Zdaje się, że instrukcja mówi, że remis oznacza koniec tury.
jarojoker pisze: poniedziałek 27 kwie 2020, 22:19 3)Czy poszukiwacz zamieniony w żabę może pozyskiwać zadanie czarownika? Po powrocie do normalnej postaci to zadanie odrzuca czy zostawia?
Zdaje się, że nic mu tego nie zabrania, ale tu pewności nie mam.


Ja nawet nie mam Talismana.

Lathspell
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 47
Rejestracja: czwartek 02 kwie 2020, 16:12
Płeć:

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Lathspell »

jarojoker pisze: poniedziałek 27 kwie 2020, 22:19 3)Czy poszukiwacz zamieniony w żabę może pozyskiwać zadanie czarownika? Po powrocie do normalnej postaci to zadanie odrzuca czy zostawia?
W instrukcji jest opis, co możesz, a czego nie możesz robić będąc oślizgłą ropuchą. Z tego co pamiętam, nie ma żadnej wzmianki o zakazie otrzymywania zadań czarownika - jest to normalne badanie obszaru. A w myśl zasady, że co nie jest zabronione - jest dozwolone... Po powrocie do normalnej postaci zadanie nie jest odrzucane.
Dodam tylko, że Poszukiwacz, posiadający zadanie czarownika, który zostaje zmieniony w żabę, nie odrzuca zadania, więc logicznie rzecz biorąc żaba zadania posiadać może.



ar0is
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 3
Rejestracja: wtorek 21 kwie 2020, 13:49
Płeć:

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: ar0is »

Cześć gramy w Talismana ze znajomymi od niedawna i mam kilka pytań:
1. Na polu znajdują się dwaj wrogowie, podczas walki sumujemy ich np.siłę i czy rzucamy kostką tylko raz, czy za każdego wroga i dodajemy?
2. Pole Otchłań: "Wynik rzutu określa liczbę diabłów (Siła 4)" - czy przy walce z każdym diabłem rzuca się kością za jego siłę, czy po prostu mają siłę 4?
3. Czy w momencie gdy na obszar Korony Władzy wejdzie drugi poszukiwacz, zakładając, że jeden już się tam znajduje to walczą oni do momentu aż któryś z nich nie straci ostatniego punktu życia?
- Co w przypadku zakończenia z Władcą Demonów "Poszukiwacz, który pozbawi Władcę Demonów ostatniego Życia, wygrywa" jeżeli na obszarze Korony Władzy znajduje się już jakiś poszukiwacz i np. pozbawi Władcę Demonów 3 pkt Życia ale stracił turę, na obszar Korony wchodzi drugi poszukiwacz to walczy on z drugim Poszukiwaczem, czym może wybrać walkę z Władcą Demonów i ewentualnie wygrać grę?
4. Pole Wioska: "Możesz odwiedzić Kowala, Medyka lub Mistyka" - czy muszę wybrać jedną opcję czy mogę nic nie robić?



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5602
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Re: Zbiór niejasności, dotyczących zasad gry wraz z odpowiedziami

Post autor: Rogo »

Cześć,

1. Raz, to jest w instrukcji.
2. Rzucasz żeby określić ich ilość i walczysz z nimi po kolei (każdy siła 4) tak jak jest zapisane na obszarze
3. Nie wiem jaki jest zapis na Władcy Demonów ale chyba niemożliwa jest opisana przez Ciebie sytuacja.
4. Zgodnie z FAQ musisz odwiedzić jedna osobę, czyli jak nic nie kupujesz ani się nie leczysz to odwiedź Mistyka. Analogicznie w Mieście masz Czarodziejkę.


Ja nawet nie mam Talismana.

ODPOWIEDZ