Korona władzy - trzech i więcej poszukiwaczy

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Tenebrae [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 1
Rejestracja: czwartek 02 sty 2014, 03:16
Lokalizacja: Podlasie
Płeć:

Korona władzy - trzech i więcej poszukiwaczy

Post autor: Tenebrae »

Dwa pytania:

1. W jakiej kolejności rozgrywane są spotkania, jeśli na polu korony władzy znajduje się 3 lub więcej poszukiwaczy - każdy poszukiwacz wybiera kogo chce atakować? czy zachowujemy kolejność jak przy rzucie kością?

2. Jestem złodziejem - mogę okradać innych poszukiwaczy podczas spotkania - czy będąc na polu korony władzy mogę przy każdej swojej turze okradać poszukiwacza z którym będę walczyć?


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22088
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

Tenebrae pisze:1. W jakiej kolejności rozgrywane są spotkania, jeśli na polu korony władzy znajduje się 3 lub więcej poszukiwaczy - każdy poszukiwacz wybiera kogo chce atakować? czy zachowujemy kolejność jak przy rzucie kością?
Każdy wybiera kogo atakuje (lub używa zdolności, jeżeli ma taką możliwość).
Tenebrae pisze:2. Jestem złodziejem - mogę okradać innych poszukiwaczy podczas spotkania - czy będąc na polu korony władzy mogę przy każdej swojej turze okradać poszukiwacza z którym będę walczyć?
Tak. Wtedy nie atakujesz go, tylko okradasz, a tura się kończy.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

silver1724
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 9
Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 23:52
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć:

Post autor: silver1724 »

Jak to na terenie kw może kogoś okraść? Przecież gdzieś na forum było że na terenie kw nie używamy specjalnych zdolności...




/ proszę używać polskich znaków dialektycznych
Ostatnio zmieniony wtorek 25 lut 2014, 08:49 przez silver1724, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Xan
Necromancer
Necromancer
Necromancer
Dawna Administracja
Uczestnik Zjazdów
Posty: 436
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 17:45
Lokalizacja: Łódź
Płeć:
Wiek: 27

Post autor: Xan »

silver1724 pisze:Jak to na terenie kw może kogoś okraść? Przecież gdzieś na forum było że na terenie kw nie używamy specjalnych zdolności...




/ proszę używać polskich znaków dialektycznych
Odpowiedź na to pytanie można znaleźć w instrukcji:
Jeśli w momencie, w którym Poszukiwacz
trafia na obszar Korony Władzy, przebywa
tam już jakiś inny Poszukiwacz, obaj śmiałkowie
muszą się spotkać. Jeśli na obszarze
Korony Władzy znajduje się dwóch (lub
więcej) Poszukiwaczy, ich tury składają się wyłącznie ze spotykania
siebie nawzajem.
Spotkanie to albo walka, albo wykorzystanie specjalnej zdolności (w tym przypadku właśnie okradanie).

Pozdrawiam. :)


Talisman: Digital Edition!
Wszystko ma swój początek i koniec.
Aby zobaczyć moje konto na Steam, kliknij: TUTAJ.

Awatar użytkownika
Rebelix
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 384
Rejestracja: sobota 05 kwie 2008, 22:26
Lokalizacja: Łódź
Płeć:

Post autor: Rebelix »

Są pewne wyjątki o których jest napisane na kartach poszukiwaczy. Np. Zabójca nie może używać swojej specjalnej zdolności sztyletowania na obszarze Korony Władzy.


ODPOWIEDZ