Karty zdarzeń a plansza

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Bobołak [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 43
Rejestracja: niedziela 21 lip 2013, 14:28
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Wiek: 33

Karty zdarzeń a plansza

Post autor: Bobołak »

Hej,

Karty zdarzeń pozostają na polu na jakim zostały wyciągnięte jeśli mają efekt dłuższy niż natychmiastowy (np. wszystkie księżycowe)? Gdzieś jest oficjalny zapis dotyczący tego gdyż znam rożne opinie?

Dzięki.


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22075
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

Księżycowe Zdarzenia to opis jest bodaj w instrukcji do Wilkokłaka. Jest tam (na moją sklerozę) napisane, iż kładzie się je na KW jako przypominajka, razem z kartą Czasu.

Co do pozostałych Zdarzeń, to o tym wspomina FAQ:
FAQ, strona 2 pisze:3. Wszystkie znajdujące się na obszarze Zdarzenia muszą zostać
rozpatrzone. Należy zwrócić uwagę, że Zdarzenie które trwa
dłużej niż jedną turę, pozostaje na obszarze do czasu jego
zakończenia i nadal jest traktowane jak karta znajdująca się na
tym obszarze. Jeśli jakiś Poszukiwacz ponownie rozpatruje takie
Zdarzenie, jego efekt nie „odnawia się”.
http://galakta.pl/download/Talisman_FAQ.pdf


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

ODPOWIEDZ