Wymiania trofeów oraz cios psnioniczny

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
Zablokowany
r4d3k [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 29
Rejestracja: niedziela 10 lut 2013, 14:48
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:

Wymiania trofeów oraz cios psnioniczny

Post autor: r4d3k »

Witam podczas wczorajszej 6 godzinnej partii z 5 osobami mieliśmy, takie małe sporo o:

1.) Posiadam trofea na silę o wartościach 5,2,1,3 i teraz moje pytanie czy jak chce je zamienić na wartość siły to czy odkładam tylko 5 i 2 i dostaje 1 punkt siły i zachowuje 1,3 czy przy zamianie muszę je wszystkie oddać i też dostaje 1 punkt siły ? Ma to znaczenie bo mogę poczekać aż pokonam wroga o wartości co najmniej 3 i wtedy dopiero wymieniam (bo wcześniej oddałbym wszystkie i straciłbym 4 punkty)

2.) Gracz posiada rumaka, który dodaje jego bazową moc do siły podczas walki np ma 4 siły i 3 mocy, Gracz również posiada zaklęcie cios psioniczny. Czy może je rzucić podczas walki i dodać sobie 6 punktów do swojej skuteczności (rumak + cios) ?

3.) Pytanie o "łańcuch zaklęć" gracz posiada umiejętność posiadania conamniej jednego zaklęcia i na początku swojej tury rzuca zaklęcie i dopiero odrazu drugie i znowu je rzuca ..i tak z 5 zaklęć pod rząd aż wylosował zaklęcie które chroni przed utratą punktu życia przegrał walkę i znowu combo 5 zaklęć. moje pytanie czy tak można robić? Czy jest jakieś ograniczenie (gracz rzucał zaklęcie które miały napisane że może je rzucić w dowolnym momencie lub na początku tury)



Awatar użytkownika
Bludgeon
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Autor Dodatków
Uczestnik Zjazdów
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Great Talisman
Powrót Skavenów
Udręka Czarownika
Posty: 5923
Rejestracja: sobota 25 paź 2008, 11:27
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć:

Post autor: Bludgeon »

1. Oddajesz 5 i 2 a resztę zachowujesz na później.
2. Szczerze mówiąc nie wiem.
3. Dobre pytanie. Tak naprawdę jest to pytanie o to czy określona część tury (w tym przypadku początek) jest momentem czy okresem czasu w którym można deklarowac akcje, oraz o to czy deklarowane akcje mogą odbyć się przed trigerującymi akcjami.


What a view.

Awatar użytkownika
sardo
Szermierz
Szermierz
Szermierz
Posty: 145
Rejestracja: czwartek 07 paź 2010, 17:42
Lokalizacja: Wieliczka
Płeć:
Wiek: 27

Post autor: sardo »

2. Można tak robić (tak jak wróżka może zrobić combo z kulą jasnowidzenia)
3. W swojej turze możesz rzucić tyle zaklęć ile posiadałeś na początku tury (jest to w instrukcji ;))


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22078
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

1. Bludgeon ma rację - wymieniasz tylko te karty, które chcesz.
2. Sardo ma rację, można tak zrobić (a nawet rzucić 2 ciosy psioniczne lub jechać na 2 rumakach).
3. Do Sarda odpowiedzi dodam jedynie, iż w turach przeciwników możesz rzucić tylko 1 Zaklęcie.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
#Administrator: abubu
Posty: 4901
Rejestracja: wtorek 26 cze 2012, 22:06

Post autor: abubu »

a ja dodam, że:

1. Nemo ma rację, że Bludgeon ma rację
2. Nemo ma rację, że Sardo ma rację
3. Nemo ma rację, że dodał do racji Sarda swoją rację

.. :)


Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
Awatar użytkownika
Rebelix
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Posty: 384
Rejestracja: sobota 05 kwie 2008, 22:26
Lokalizacja: Łódź
Płeć:

Post autor: Rebelix »

Abubu ma rację.


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22078
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

Koniec spamu.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Zablokowany