Poszukiwacz, wróg i przepaść wszystko naraz

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rik11 [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 14
Rejestracja: środa 05 wrz 2012, 09:04
Lokalizacja: Wawa
Płeć:
Wiek: 33

Poszukiwacz, wróg i przepaść wszystko naraz

Post autor: rik11 »

1)Gdy wejde na obszar na którym stoi wróg i poszukiwacz? bo chce zaatakować poszukiwacza, czy musze najpierw zabić wroga, czy może po zabiciu wroga już nie moge go zaatakować? Drzewko działań na końcu instrukcji nie odpowiada na to pytanie.
2)czy gdy nad przepaścią jest poszukiwacz to najpierw moge go zaatakować a potem rzucać na przepaść, czy może w_ogóle nie musze wtedy rzucać na przepaść? Gdy jest karta wędrowca(który nas przenosi ) na przepaści to czy wtedy nie rzucam kostką na przepaść?
Ostatnio zmieniony środa 05 wrz 2012, 19:12 przez rik11, łącznie zmieniany 1 raz.


raz z górki, raz podgórkę ale zawsze na piechote
Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5614
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Post autor: Rogo »

W pierwszym i drugim pytaniu: wybierasz czy badasz obszar (i leżące na nim karty) czy spotykasz się z Poszukiwaczem. Jeśli spotykasz się z Poszukiwaczem, to nie badasz leżących na obszarze kart (w tym Wrogów) ani nie wykonujesz instrukcji obszaru (nawet Przepaści). I w drugą stronę - jak badasz obszar, to nie możesz spotkać się z Poszukiwaczem.

Spotkanie Poszukiwacza to zaatakowanie go lub użycie na nim odpowiedniej specjalnej zdolności.


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
rik11 [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 14
Rejestracja: środa 05 wrz 2012, 09:04
Lokalizacja: Wawa
Płeć:
Wiek: 33

Post autor: rik11 »

czyli np. jak czarodziejka mi ukradnie przyjaciół to już nie może z obszaru wziąć dwóch kart. Fajnie to zmienia troche sposób rozrywki na lepsze.
Ostatnio zmieniony środa 05 wrz 2012, 19:11 przez rik11, łącznie zmieniany 1 raz.


raz z górki, raz podgórkę ale zawsze na piechote
Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5614
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Post autor: Rogo »

Polecam poczytać instrukcję. Ten (na stronie 8 i 9) oraz wiele innych aspektów gry jest tam opisanych. I domyślam się, że już to czytałeś oraz domyślam się, że tak długiej instrukcji może się nie chcieć drugi raz czytać, ale wiele rzeczy umyka, więc przeczytać jeszcze co najmniej raz warto ;)


Ja nawet nie mam Talismana.

Awatar użytkownika
rik11 [Autor tematu]
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Posty: 14
Rejestracja: środa 05 wrz 2012, 09:04
Lokalizacja: Wawa
Płeć:
Wiek: 33

Post autor: rik11 »

Tak zrobię. Dziękuje za pomoc


raz z górki, raz podgórkę ale zawsze na piechote
ODPOWIEDZ