Las , skały , nie rzucanie kością

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
martinus [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 1
Rejestracja: czwartek 23 sie 2012, 11:33
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć:

Las , skały , nie rzucanie kością

Post autor: martinus »

Witam ,
Nie które postacie mają napisane :
"Nie musisz rzucać kostką w Lesie, jesteś tam bezpieczny" , albo taki sama zdolność odnosząca się do skał. Czy postać jak jest w lesie nie musi rzucać ze względu na opis obszaru , który jest na planszy ( nie mówię o kartach przygód które ewentualnie tam się znajdują ), czy w każdym przypadku nie musi rzucać kością ? Np w sytuacji gdy ktoś go atakuje w lesie ?
Wg. mnie odpowiedzią poprawną jest pierwsza część , postać taka nie musi rzucać jedynie w przypadku badania obszaru niezmodyfikowanego przez karty , jednak w przypadku ataku przez innego gracza powinien rzucać.
Co o tym myślą starzy wyjadacze ? :)


Awatar użytkownika
nakago
Ciemny elf
Ciemny elf
Ciemny elf
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 178
Rejestracja: poniedziałek 16 sty 2012, 13:54
Lokalizacja: Gliwice
Płeć:
Wiek: 37

Post autor: nakago »

zdecydowanie chodzi o rzucanie kością w przypadku odwiedzania Lasu jako obszaru

PS. gdybyś nie musiał rzucać kością w Lesie podczas walki to wcale nie byłbyś taki bezpieczny :)


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22087
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

martinus pisze:Wg. mnie odpowiedzią poprawną jest pierwsza część , postać taka nie musi rzucać jedynie w przypadku badania obszaru niezmodyfikowanego przez karty
Tak, to jest poprawna odpowiedź :).


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

ODPOWIEDZ