Walka z wrogami i używanie przedmiotów

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Murder665 [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 6
Rejestracja: poniedziałek 08 sie 2011, 18:54
Lokalizacja: Katowice
Płeć:

Walka z wrogami i używanie przedmiotów

Post autor: Murder665 »

Pierwszy raz jestem na forum - Witam wszystkich!!!! Sytuacja z mojej dzisiejszej partii : mam miecz, który dodaje 2 do mocy w walce z duchami. Wylosowałem dwóch wrogów: kultystę (moc 3) i ducha (moc 3)... sumuję ich moc (mają te same numery spotkań)... ale czy mogę użyć miecza czy nie ? ponieważ miecz działa na duchy, a nie na kultystów - co teraz? :)


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22078
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

Uszanowanie!

Jednym z Wrogów jest Duch, więc jak najbardziej możesz użyć Miecza i doda on swoje +2 do Twojej Mocy.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Murder665 [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Posty: 6
Rejestracja: poniedziałek 08 sie 2011, 18:54
Lokalizacja: Katowice
Płeć:

Post autor: Murder665 »

a gdyby kultysta był sam, to miecz by nie działal... czyli jego pech, że źle wybrał współwinnych ataku na mnie... :)

... dzieki za odpowiedz!!


ODPOWIEDZ