Walkiria + Hieromartyr

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
uther [Autor tematu]
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 54
Rejestracja: niedziela 09 gru 2007, 15:48
Lokalizacja: Kraków
Płeć:

Walkiria + Hieromartyr

Post autor: uther »

Witam,

Napotkałem sytuacje grając Walkirią, że wylosowałęm Hieromantyra (opis : Jeśli przegrasz walkę lub walkę psychoczną, zamiast tracić życie, możesz odrzucić Hieromantyra)
A umiejętność Walkirii mówi : Za każdym razem, kiedy zostanie zabity jakiś Przyjaciel i ma zostać odłożony na stos kart odrzuconych, możesz go przywrócić do życia i zatrzymać jako swojego Przyjaciela. Każdego Przyjaciela możesz przywrócić do życia tylko raz na turę.


Po tym wstępie czas na pytanie. Jestem prawie niezniszczalny ?? Bo za każdym razem kiedy po walce tracę pkt. życia odrzucam hieromartyra, a pod koniec tury go przywracam.

Jedynym teraz sposobem wg. mnie na utrate pkt. życia jest jakieś zdarzenie lub jednoczesny atak psychiczny i fizyczny.

Dobrze myślę ?? Prosze o opinie.


Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.
Posty: 22075
Rejestracja: sobota 04 lis 2006, 14:17
Lokalizacja: Slumberland
Płeć:
Wiek: 14

Post autor: Mały Nemo »

Nie, nie jesteś niezniszczalny - Hieromantyra odrzucasz, a nie zabijasz.


Our motto, DON'T WAKE UP
Obrazek
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!

Awatar użytkownika
uther [Autor tematu]
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Posty: 54
Rejestracja: niedziela 09 gru 2007, 15:48
Lokalizacja: Kraków
Płeć:

Post autor: uther »

W sumie to dobrze, ale myślałem, że skoro on traci pkt życia za mnie to tak jakby ginął. Ale rzeczywiście nie pisze że ginie.


ODPOWIEDZ