legionista vs karateka

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
kuglo82 [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 40
Rejestracja: niedziela 16 mar 2014, 13:01
Lokalizacja: KrakOw
Płeć:
Wiek: 38

legionista vs karateka

Post autor: kuglo82 »

przypomniała mi się taka sporna sytuacja z jednej z rozgrywek otóż spotkali sie poszukiwacze jeden grał karateką drugi koboldem i ten własnie miał za przyjaciela legionistę

No i zaczęło sie :mrgreen: grający karateką chciał użyć śmiertelnego uderzenia a drugi oponował że ma legionistę więc z automatu wygrywa...w sumie to już sam nie pamiętam jak to się zakończyło ale załóżmy że dochodzi do takiego spotkania i karateka wyrzuca 6 oczek na kostce

Opis umiejętności karateki:
"Podczas każdej walki możesz podjąć próbę zadania śmiertelnego uderzenia.
Wtedy zamiast normalnej procedury rzucasz kostką tylko ty. Jeżeli wyrzuciłeś(bez żadnych modyfikacji) 5-6 oczek wygrałeś, 1-4 przegrałeś.

Opis legionisty:
"zabłąkany rzymianin wędrujący po tej krainie ,okazuje się doskonałym wojownikiem gwarantującym Ci zwycięstwo w walce wrecz z innymi poszukiwaczami i istotami(poza potworami) bez konieczności rozstrzygania starcia"

Kto wygrywa karateka jeśli mu się uda rzucić 5-6 czy posiadacz legionisty?

Według mojej opini czytając jedno i drugie to gośc z legionistą bo gwarantuje wygraną z automatu bez konieczności rozstrzygania za jakie można by uznać rzucanie kostką przez karatekę, no chyba że się mylę

A skoro już przy karatece jesteśmy to:
1czy można przy tym śmiertelnym uderzeniu wspomóc sie czarem weryfikacja czy jest on uważany za modyfikację rzutu?

2Czy tą umiejętność, ponieważ nie jest dokładnie sprecyzowana można użyć na wrogów walczących na moc czyli duchy,demony itp?



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5529
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Post autor: Rogo »

kuglo82 pisze:Według mojej opini czytając jedno i drugie to gośc z legionistą bo gwarantuje wygraną z automatu bez konieczności rozstrzygania za jakie można by uznać rzucanie kostką przez karatekę, no chyba że się mylę
Uważam tak samo, z tą samą argumentacją.
kuglo82 pisze:1czy można przy tym śmiertelnym uderzeniu wspomóc sie czarem weryfikacja czy jest on uważany za modyfikację rzutu?
Można. To nie jest modyfikacja tylko zmiana wyniku.
2Czy tą umiejętność, ponieważ nie jest dokładnie sprecyzowana można użyć na wrogów walczących na moc czyli duchy,demony itp?
Nie, wspomniana w umiejętności każda walka, to nadal walka, a walka bez dopisku 'psychiczna', to ta na siłę. Podobnie jak w np. Zbroi - broni w walce (nie ma dopisku, że psychicznej), więc tylko w tej na siłę.


Ja nawet nie mam Talismana.


kuglo82 [Autor tematu]
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 40
Rejestracja: niedziela 16 mar 2014, 13:01
Lokalizacja: KrakOw
Płeć:
Wiek: 38

Post autor: kuglo82 »

dzięki za odpowiedz O:) O:)



ODPOWIEDZ