Jasnowidza odporność, Zulusa przeganianie i Odbicie!

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
kuglo82
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 40
Rejestracja: niedziela 16 mar 2014, 13:01
Lokalizacja: KrakOw
Płeć:
Wiek: 38

Post autor: kuglo82 »

No właśnie trochę to wszystko pogmatwane jest....



Awatar użytkownika
stave
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Projekt Wielka Magia I Miecz
Posty: 3070
Rejestracja: czwartek 14 gru 2006, 18:33
Lokalizacja: Łódź
Płeć:
Wiek: 42
Kontakt:

Post autor: stave »

No niestety tak to już jest - sama Magia ma parę dziur ale dzięki Jaskini tych dziur się więcej pojawiło :mrgreen:

Dlatego czasem wszystko jest w rekach graczy :mrgreen:


Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski

kuglo82
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 40
Rejestracja: niedziela 16 mar 2014, 13:01
Lokalizacja: KrakOw
Płeć:
Wiek: 38

Post autor: kuglo82 »

Rogo pisze:1. Nie można rzucać Czarów, które nie przyniosą efektów. Tak więc nie możesz odbić Czar do nikąd, a również nie możesz rzucić Czaru na Jasnowidza, tak więc moim skromnym zdaniem nie możesz w ogóle rzucić w takim przypadku Odbicia :P
2. W przypadku tury Zulusa - przegoniony Poszukiwacz nie ma teraz tury, a więc nie bada obszaru. W przypadku tury przeganianego - przegrał walkę, a więc jego tura się kończy (tu akurat nie wiem czy instrukcja o tym mówi, ale: a) analogicznie do przegranej walki z Wrogiem kiedy nie można odwiedzić nieznajomych, zabrać przedmiotów itd., b) analogicznie do nowej edycji TMiM, w której wyraźnie zaznaczono, że przegrana walka oznacza koniec tury).
3.Nie można.
A dlaczego na jasnowidza nie można rzucić czaru???? przeciez nie ma w jego umiejętnościach takiego zapisu...czary na niego nie działają ale rzucać można do woli według mnie.
Inną sprawą jest że zawsze gralismy tak: skoro nie dzialaja na niego zadne czary to te pomocnicze jak uzdrowienie/ocalenie/cios psioniczny czy teleportacja też i sam na siebie owszem moze je rzucic ale bez efektów...



ODPOWIEDZ