Smoczny najazd vs Trzęsienie ziemi

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5423
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Post autor: Rogo »

Trzeba wprowadzić nowy typ kart - Zdarzenie - Przypominajka :D
A Zamek nie jest zniszczony tylko w części tylko zrównany z ziemią:
"Horda Smoków atakuje Zamek, równając go z ziemią. Umieść tę kartę na obszarze Zamek. Od tej chwili pomijaj wszelkie polecenia związane z tym obszarem i zamiast tego weź jedną Kartę Przygody."


Ja nawet nie mam Talismana.


Awatar użytkownika
7Tristan
Filozof
Filozof
Filozof
Posty: 729
Rejestracja: czwartek 14 sie 2008, 09:43
Lokalizacja: La Verna
Płeć:
Wiek: 34

Post autor: 7Tristan »

Dokładnie jest tak jak napisał Rogo. W związku z czym uważam, że pole zostaje całkowicie zmienione ,a karta jest tylko po to, żeby o tym przypominać.



Awatar użytkownika
Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
#Moderator: Rogo
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Posty: 5423
Rejestracja: niedziela 20 kwie 2008, 11:42
Lokalizacja: Bojano
Płeć:
Wiek: 33

Post autor: Rogo »

Mi się od początku wydawało to być oczywistą oczywistością - bez tej karty szybko by ludzie o tym pozapominali (dla mnie nieraz strata tury jest problemem ciężkim do zapamiętania :P)


Ja nawet nie mam Talismana.


Awatar użytkownika
Katiusha
Jasnowidz
Jasnowidz
Jasnowidz
Dawna Administracja
Posty: 1614
Rejestracja: wtorek 02 paź 2007, 23:30
Lokalizacja: z Krainy MiMa ;)
Płeć:
Wiek: 34

Post autor: Katiusha »

Powiedzcie co za problem nie kłaść karty Najazdu na polu gdzie jest Zamek aby nie zajmowała miejsca, tylko pod plansze na ten obszar, tak aby wystawała np tylko sama grafika karty?
Przypominać będzie, że Zamku brak z powodu Najazdu.
Albo zrobić nową taką karte "przypominajke" z grafiką rozwalonego Zamku i tez umieścić pod planszą.
A co do Trzęsienia Ziemi, to nie widze problemu, bo wtedy tej karty nie ma przecież na planszy, tylko pod. ;)


Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niej w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

ODPOWIEDZ